Estalvia en transport

Fer de Barcelona una ciutat sostenible i respectuosa en l'àmbit de la mobilitat és feina de tothom. El més recomanable per a tenir cura de l'entorn urbà és reduir a nivell individual l'ús del transport privat com el cotxe o la moto, i donar prioritat a la mobilitat a peu, en bicicleta i en transport públic col·lectiu.

L'Ajuntament de Barcelona ofereix el web de Mobilitat i transports que inclou un apartat sobre "Mobilitat Sostenible" a peu, en bicicleta i amb cotxe multiusuari.

A continuació, trobaràs pàgines web amb informació, entitats i recursos relacionats a les diferents opcions de mobilitat sostenible que triïs:

A peu

 • bcn.cat/apeu: web de l'Ajuntament de Barcelona amb rutes per caminar per la ciutat, consells, avantatges, curiositats. Resulta molt útil el "Calculador de temps", que calcula quant temps trigues entre dos punts de Barcelona caminant.
 • euro-senders.com/barnatresc: web de l'organització Barnatresc, la qual promociona la pràctica de senderisme urbà a la ciutat de Barcelona. Es tracta d'una actuació de l'Institut Barcelona Esports i l'Associació d'Entitats Excursionistes del Barcelonès.
 • cccbeducacio.org/itinerarisurbans: web sobre els itineraris urbans organitzats periòdicament pel CCCB per a oferir una mirada crítica a les transformacions de la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana.
 • catalunyacamina.org: web de l'associació Catalunya Camina, la qual treballa per millorar les condicions de mobilitat, i reforçar els drets i la seguretat dels vianants. Organitza passejades culturals, campanyes de sensibilització, informació sobre el fet de ser vianant. A través d'un petit test en línia amb preguntes sobre la vida quotidiana, permet calcular la nostra petjada ecològica.

En bicicleta o en patins

 • bcn.cat/bicicleta: web de l'Ajuntament de Barcelona amb informació i recursos per a la gent que es desplaça per la ciutat en bicicleta. Conté el mapa de la xarxa de carrils bici en format PDF, aparcaments, punts de lloguer, horaris per dur la bicicleta a transports públics, avantatges, agenda d'activitats per a ciclistes, manual...
 • bicing.com: web del Bicing, el transport públic de Barcelona amb bicicleta. És necessari inscriure's prèviament per fer ús del servei. Un cop rebis a casa la targeta d'abonat/ada, ja podràs retirar una bicicleta a qualsevol de les estacions Bicing, utilitzar-la per als teus trajectes, i retornar-la a l'estació més propera al teu destí.
 • bicicampus.cat: alternativa al Bicing per a estudiants de la facultat de la Universitat Politècnica de Catalunya o de la Universitat de Barcelona.
 • bicicleta.es: base de dades d'entitats relacionades amb el món de les bicicletes (associacions, empreses de lloguer, botigues, tallers de reparació, missatgeria en bicicleta...), tant de Barcelona com d'altres ciutats d'Espanya.
 • ccub.org: web de la Coordinadora Catalana d'Usuaris/es de la Bicicleta. Inclou diverses associacions i entitats dedicades a la bicicleta a tot Catalunya, així com consells, directoris, serveis, projectes i tots els temes per a iniciats i persones que volen iniciar-se.
 • biciclot.net: web del Biciclot, cooperativa de treball associat centrada en l'oferta d'activitats i serveis per a la promoció de l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport urbà respectuós amb el medi ambient.
 • bacc.info: web del BACC (Bicicleta Club de Catalunya), grup que treballa activament en la promoció de la bicicleta. Al seu web pots consultar informació de tot tipus: campanyes, consells i bones pràctiques, enllaços interessants i un fòrum participatiu...
 • patinarbcn.org: web de l'Associació de Patinadors de Barcelona, entitat sense ànim de lucre que pretén fomentar el patinatge com a element esportiu i lúdic i afavorir les relacions humanes, socials i culturals que se'n deriven.

Transport col·lectiu: metro, tren i bus

 • atm.cat: web de l'Autoritat del Transport Metropolità, consorci interadministratiu al qual es troben adherides administracions titulars de serveis públics de transport col·lectiu (TMB, FGC, Rodalies de Catalunya, TRAM...).
 • renfe.com: web de Renfe, empresa de gestió de ferrocarrils a gran part de l'Estat espanyol. Hi podràs consultar informació de companyies internacionals, enllaços i informació relacionada.
 • estacionesdeautobuses.es: web que recull totes les estacions centrals de la xarxa d'autobusos de l'estat espanyol. Hi tens enllaços a les pàgines de les estacions centrals, consultar quines companyies hi operen, quines rutes hi ha i quines tarifes tenen.

En cotxe (compartir cotxe)

 • gencat.cat/transit: pàgina web del Servei Català del trànsit a on pots consultar des de canvis de legislació, fins a l'estat de las vies que has de fer servir, retencions i previsió climatològica.
 • cotxeselectrics.cat: vehicles impulsats per un motor elèctric. En aquest web pots trobar informació sobre on comprar-los, comparativa del sector, com va la seva implantació i a on recarregar aquest tipus de vehicles.
 • avancar.es: sistema de transport mitjançant el qual la persona usuària pot disposar d'un cotxe quan vol, al moment, i recollir-lo molt a prop seu. Només es paga quan s'utilitza, per hora i per quilòmetre.