Treball a l’estranger

Treballar a l’estranger pot facilitar l’adquisició d’experiència laboral en diferents sectors així com de competències lingüístiques o transversals molt valorades en el món empresarial.

Cal tenir en compte que en funció d’on et plantegis marxar, fora o dins de la Unió Europea, caldrà fer uns tràmits o d’altres. Pots llegir més a l’apartat "Prepara't l'estada".

Cercar feina a l'estranger

Cercadors genèrics

Pots buscar feina a través d'Internet, consultant les pàgines web de diaris especialitzats en la matèria, del país on vols anar a treballar o també consultant cercadors online de feina a nivell internacional.

  • Per presentar la teva autocandidatura i contactar amb entitats o empreses estrangeres, s'aconsella utilitzar el model del país o el currículum Europass, i adjuntar una carta de presentació.
  • A l’Assessoria de Mobilitat internacional disposen de recursos per trobar feina a diferents països del món, així com per preparar la teva estada.

La Xarxa Eures

La Xarxa de cooperació Eures (European Employment Services) està  formada per la Comissió Europea i els serveis públics d'ocupació dels països de l'Espai Econòmic Europeu (estats membres de la UE, Islàndia, Noruega, Liechtenstein) i Suïssa per facilitar la lliure circulació dels treballadors/es dins l'EEE.

El Portal Europeu de la Mobilitat Professional de la Xarxa Eures és un espai fonamental per a totes aquelles persones que volen treballar en un país europeu diferent al seu. Entre els seus serveis destaquen:

  • Accés directe a les ofertes laborals publicades pels serveis públics d'ocupació dels diferents països de l'EEE.
  • Informació sobre les condicions de treball i de vida en els diferents països de l'EEE.
  • Currículum en línia com a sol·licitant de feina, compatible amb el CV Europass.
  • Dades de contacte dels consellers Eures que s'encarreguen d'informar i assessorar de forma presencial , tant a persones sol·licitants de feina a un país de l'EEE com a empresaris/es interessats/es en contractar personal.
  • Ajudes a la mobilitat per fer entrevistes o anar a viure a un altre país, cursos formatius, entre d’altres.

Al Portal Eures Espanya també hi trobaràs informació relativa a tots els tràmits que, com a nacional espanyol, hauràs de fer abans i durant el teu trasllat als diferents països de la UE.

  • Abans de desplaçar-te a qualsevol país, llegeix les guies específiques per països que s'adjunten en aquest portal, juntament amb informació sobre ofertes de feina o processos de selecció que s'inicien des d'Espanya per cobrir demandes de professionals en altres països.

Contactar amb agències espanyoles a l'estranger

A través del portal ICEX Espanya Exportació i Inversions pots descarregar-te llistats de les empreses espanyoles que estan establertes i operen en diferents països, i conèixer el seu sector d'activitat.

Convenis entre universitats

Algunes universitats tenen un servei de Relacions Internacionals a través del qual poden informar de convenis o contactes amb d'altres universitats.

Contractar agències especialitzades en la recerca de feina a l'estranger

Aquestes empreses cobren per el servei de cercar-te feina (normalment com a cangur o au-pair, cambrer, ajudant de cuina...). Poden ser un bon mètode per facilitar-te els tràmits i estalviar-te temps, i, a més a més, acostumen a incloure també l'allotjament i la manutenció.