La covid -19 fa baixar els preus del lloguer a Barcelona

05/10/2021 - 11:33

Habitatge. Els efectes de la covid-19 han fet baixar els preus dels lloguers a Barcelona. una baixada que es fa notar a tots els districtes. Amb tot i això, els preus del lloguer continuen sent elevats

El confinament i la crisis derivada de la covid-19 va provocar que molts pisos de lloguer quedessin buits a la ciutat de Barcelona, sobretot els que ocupaven estudiants com també aquells dedicats a l’allotjament turístic. Això va fer que la borsa de pisos de lloguer s’incrementés en quasi un 50%, segons algunes fonts.

Durant aquest període, tots els districtes de la ciutat han experimentat baixades del preu de l’habitatge. El districte on més s’ha notat la baixada ha estat Sant Andreu, amb més de 10 punts. Aquest districte és el que més oferta de pisos té actualment. El segon és Sarrià-Sant Gervasi amb 8,5 punts de baixada i el tercer és Sants-Montjuïc, que ha baixat a 7,3 punts.

Malgrat aquesta baixada, el mercat continua amb preus elevats, sent Nou Barris la zona on es troben els lloguers més econòmics amb un preu de 12, 31 euros/m2, el segueix Sant Andreu amb 12, 77 euros el metre quadrat i Horta-Guinardó amb un 13, 40 €/m2. El preu del lloguer a la resta de districtes supera els 14 euros/m2.

El preu del lloguer per districtes queda de la següent manera:

Nou Barris: 12,31 €/m2
Sant Andreu: 12,77 €/m2
Horta-Guinardó: 13,40 €/m2
Sants-Montjuïc: 14,74 €/m2
Les Corts: 15,21 €/m2
Sant Martí: 15,33 €/m2
Gràcia: 15,66 €/m2
L’Eixample: 15,99 €/m2
Sarrià Sant Gervasi: 16,07 €/m2
Ciutat Vella 17 €/m2

Si estàs pensant a llogar un pis, has de tenir en compte que aquestes dades seran importants per orientar la cerca del teu habitatge en funció dle preu. Actualment, per llogar un habitatge necessitem un contracte de feina estable i uns ingressos per unitat de convivència (la suma d’ingressos de totes les persones que visquin a l’habitatge) d’entre 2,5 i 3 vegades el preu del lloguer.

A més, si la persona propietària de l’habitatge és persona física, hem d’estar preparats per afrontar les despeses del contracte (entre una mensualitat de lloguer i un 12% d’una anualitat de renda), així com poder aportar una garantia de dues mensualitats de lloguer, entre fiança i garanties addicionals.

Cal recordar, però, que estem parlant de preus de mercat i que, si l’habitatge que busquem serà el nostre habitatge habitual, s’haurà de tenir en compte la Llei de Contenció de Rendes, a l’hora de fixar el preu del lloguer al contracte.

A la Ciutat de Barcelona el preu del lloguer en els contractes de lloguer habitual no pot superar el 95% del valor mitjà de l’Índex de Referència de Preus de Lloguer.

Si estàs cercant habitatge de lloguer i vols orientació, o vols revisar que la renda fixada al contracte és la que correspon legalment, demana cita prèvia amb l’Assessoria d’Habitatge compartit per a joves a través de qualsevol Punt infoJOVE de la ciutat. T’assessorarem de manera gratuïta sobre aquests i altres dubtes que tinguis entorn l’habitatge.