Ajuts a la Rehabilitació 2021. Millorar els habitatges per lluitar contra les desigualtats

03/11/2021 - 09:49

Habitatge. Ajuts a la Rehabilitació 2021. Millorar els habitatges per lluitar contra les desigualtats

L’Ajuntament de Barcelona és conscient que la rehabilitació és una eina clau per lluitar contra les desigualtats i millorar la qualitat de vida de les persones. És per això que acompanya aquells projectes que aportin una millora tant a la qualitat dels habitatges com dels edificis.

Fins al 20 de desembre de 2021, romandrà oberta la convocatòria d’ajuts a la rehabilitació 2021. Els ajuts a la rehabilitació que ofereixen l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci de l’Habitatge de Barcelona promouen l’habitabilitat, l’accessibilitat i l’eficiència energètica, tant a l’interior dels habitatges com al conjunt dels edificis.

Enguany la convocatòria contempla ajuts per a la rehabilitació d’elements comuns en edificis d’habitatge (obres estructurals i rehabilitació energètica, instal·lacions comuns i millora de l’accessibilitat) i ajuts per la realització d’arranjaments d’interiors d’habitatge.

Ajuts a la rehabilitació per l’arranjament d’interior d’habitatges de persones en situació de vulnerabilitat a la ciutat de Barcelona

Amb l’objectiu de fomentar la rehabilitació del parc públic de Barcelona i garantir una millor qualitat de vida, l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa una línia d’ajuts per a persones en situació de vulnerabilitat a la ciutat.

Es tracta d’una línia d’ajuts destinada a la rehabilitació per a l’arranjament d’interior d’habitatges per garantir les condicions d’habitabilitat, seguretat, accessibilitat, higiene i eficiència energètica mínimes, mitjançant la realització de reformes bàsiques, d’aquells habitatges on persones en situació vulnerable han constituït la seva residència habitual i permanent.

Les persones beneficiàries d’aquestes subvencions podran ser persones físiques o jurídiques. Podeu consultar els requisits en el següent enllaç.

Quines actuacions són subvencionables?

  • Arranjaments en banys: conjunt d’intervencions que principalment tenen la finalitat de facilitar les activitats relacionades amb la higiene personal.
  • Arranjaments en cuines: conjunt d’intervencions que principalment tenen la finalitat de millorar les condicions de seguretat per facilitar les activitats de la vida diària que es duguin a terme a la cuina.
  • Arranjaments generals: conjunt d’intervencions que principalment tenen la finalitat de realitzar adaptacions a l’entorn general del domicili per millorar-ne les condicions d’habitabilitat, de mobilitat i de seguretat.
  • Actuacions complementàries de millora energètica dels domicilis per evitar la pobresa energètica: conjunt d’intervencions que puguin complementar els arranjaments citats i que tinguin com a finalitat la millora de l’eficiència energètica dels domicilis.
  • Actuacions d’adaptació funcional: conjunt d’intervencions que principalment tenen la finalitat de facilitar les activitats de la vida diària de persones amb discapacitat, com la incorporació d’elements domòtics i tecnologia per a l’accessibilitat universal i elements per a la millora de l’accessibilitat comunicativa a l’interior de l’habitatge.

Les qualitats dels acabats i elements subvencionables seran estàndards, no es subvencionaran acabats d’alta qualitat o gamma, que s’allunyin dels estàndards de la construcció per a habitatges de protecció oficial.

Com se sol·licita l’ajut?

Els ajuts es poden sol·licitar: