L'Ajuntament de Barcelona ha atorgat el premi 25N al cicle "Prenem la paraula!"

26/11/2021 - 10:27

L'ajuntament de Barcelona ha atorgat el premi 25N al cicle "Prenem la paraula!"

L’Ajuntament de Barcelona ha atorgat el premi 25N al projecte “Prenem la paraula!”, un cicle feminista amb activitats artístiques, culturals i literàries adreçat al jovent del barri del Poble-sec amb l’objectiu de treballar els rols de gènere i les masculinitats per prevenir les violències masclistes des d’una metodologia participativa i transversal i amb una mirada intercultural i interseccional. 

El cicle està organitzat en el marc de la Taula Jove del Poble-sec i la Comissió Jove del Pla de desenvolupament comunitari del barri del Poble-sec, de la qual formen part totes les entitats juvenils dels barris del Poble-sec i algunes del Raval i Sant Antoni, entre elles el Punt infoJOVE Paral·lel. 

Els serveis infoJOVE han impulsat el concurs literari del cicle i el taller d’il·lustració feminista que s’ha materialitzat en la creació d’un fanzine i una exposició al Centre Cívic el Sortidor que posteriorment s’exposarà al MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya).

Des de l’any 2005 l’Ajuntament de Barcelona convoca el Premi 25 de Novembre, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, i en el marc de l’Acord ciutadà per una Barcelona lliure de violència envers les dones.

Partint de la premissa que la violència masclista és una vulneració greu dels drets humans, l’Ajuntament de Barcelona vol contribuir a avançar vers la plena ciutadania, l’autonomia i la llibertat de les dones de la ciutat.

L’objectiu de la convocatòria és oferir recursos econòmics i suport institucional que facilitin la realització del projecte guanyador, que haurà de ser inèdit o estar a l’inici de la seva implementació.

Es pot recuperar el vídeo de l’acte de lliurament del Premi 25 de Novembre 2021 en aquest enllaç