Jornada informativa: Vies d'accés a l'habitatge per a Joves

30/12/2021 - 12:01

Habitatge. El proper 26 de gener , tindrà lloc al Palau Alós la jornada "Vies d'accés a l'habitatge per a Joves"

El proper dia 26 de gener tindrà lloc, al Palau Alós (carrer de Sant Pere més baix, 55), la jornada “Vies d’accés a l’habitatge per a Joves”.

L’activitat està organitzada per l’Assessoria d’habitatge Compartit dels serveis infoJOVE Barcelona i els punts infoJOVE de Ciutat Vella, Paral·lel, Sant Martí i Nou Barris. L’activitat va adreçada a joves de fins a trenta-cinc anys que es trobin en procés de cerca d’habitatge o estiguin pensant a començar-ne a buscar i tinguin dificultats per fer-ho.

A la jornada es treballaran tres aspectes bàsics a través de diferents dinàmiques en tres espais diferenciats, on els participants rotaran en tres grups diferents realitzant kahoots, jocs de rol i altres dinàmiques compartides, amb l’objectiu d’aconseguir les eines necessàries per al procés personal de cerca d’habitatge.

Els aspectes que es treballaran dins de cada espai seran:

1. Les diferents formes de contractació d’habitacions i pisos, drets en l’habitatge i convivència dins l’habitatge compartit.

En aquest espai s’explicaran les diferències entre un contracte d’habitació i un contracte de lloguer compartit, i els drets al llogar una habitació. També es tractaran temes de convivència, per tal de treballar aspecte útils a l’hora de conviure amb altres joves en el mateix habitatge.

2. Les dificultats a l’hora de cercar l’habitatge que es vol i recursos propis per fer-hi front i aconseguir llogar l’habitatge.

En aquest espai es realitzarà un joc de rol simulant una primera visita a l’habitatge que es vulgui llogar, i s’analitzaran diferents dificultats que es poden trobar. És un espai per buscar solucions a les diferents situacions que es poden presentar en el moment de llogar un habitatge.

3. Entitats i serveis dedicats a oferir recursos en l’habitatge per facilitar l’accés a l’habitatge.

En aquest espai es presentaran diferents entitats i serveis dedicats a l’assessorament en matèria d’habitatge i altres serveis relacionats, com ara l’Oficina de la No Discriminació de l’Ajuntament de Barcelona, que treballa les discriminacions en l’àmbit de l’habitatge, o les Oficines d’Habitatge i el Servei d’Assessoria d’Habitatge Compartit. També tindrem l’oportunitat de conèixer l’entitat Sindicat de Llogateres, que ofereixen un servei d’assessorament legal.

L’activitat serà amb inscripció prèvia i places limitades. Les inscripcions estan obertes fins el dia 11 de gener de 2022. Us podeu inscriure a través dels correus pijparal·lel@bcn.cat i pijciutatvella@bcn.cat.

Cada participant a la jornada rebrà un dossier amb informació i enllaços als millors cercadors webs d’habitacions i pisos de lloguer. També, tota la formació per a utilitzar de manera correcte els recursos adients a cada necessitat.

Us hi esperem!

Vols llogar una habitació? Necessites orientació? demana cita prèvia amb l’Assessoria d’Habitatge compartit per a joves a través de qualsevol Punt infoJOVE de la ciutat. T’assessorarem de manera gratuïta sobre aquests i  altres dubtes que tinguis entorn de l’habitatge.