L'Assessoria d'Habitatge compartit respon

01/02/2022 - 13:03

Habitatge. En aquesta nova  secció donem resposta a una consulta destacada entre totes les que arriben al servei d'Assessoria d'Habitatge compartit.

Us presentem un nou espai destacat de l’Assessoria d’habitatge compartit per a joves, on seleccionem una consulta de totes les que arriben al servei d’assessorament durant el mes anterior, i hi donem una resposta detallada.

La consulta del mes de gener de 2022 ha estat la següent:

“Hola!
Sóc llogatera d’un habitatge i el propietari m’ha avisat que en uns dies la comunitat de propietaris comença obres per reparar la façana del bloc de pisos on es troba l’habitatge. La persona propietària em pot pujar la renda pel fet de realitzar aquestes obres?”

La resposta a aquesta consulta és la següent:

No. La persona propietària no pot augmentar la renda pel fet de fer obres de rehabilitació, ja sigui dins el mateix habitatge o, com és el cas, a la façana del bloc de pisos.

L’article 21 de la Llei d’Arrendaments Urbans així ho estableix: la persona arrendadora haurà de fer totes les obres necessàries per conservar l’habitatge en condicions a l’ús pactat, sense elevar la renda per aquest motiu.

Qualsevol pacte que hi hagi en el contracte en relació amb un possible augment de la renda a conseqüència de fer obres de conservació, serà nul i es tindrà per no posat al contracte. Per tant,  si la persona propietària et comunica l’augment de rendes podràs negar-te a pagar qualsevol increment de renda per aquests conceptes.

Si estàs de lloguer i tens dubtes o consultes en relació amb el contracte, no dubtis en contactar amb l’Assessoria d’habitatge compartit a través de qualsevol punt infoJOVE de la ciutat.