Tornen les jornades Cooperem en la diversitat

23/11/2022 - 12:35

Del 26 de novembre al 16 de desembre, sota el títol 'L’autoestima i la identitat, com la vivim? com la sentim?', ofereix experiències, teatre social, xerrades i  exposicions. 

El projecte Cooperem en la diversitat va néixer fa 10 anys i hi participen diferents entitats de joves del districte així com les entitats de persones amb discapacitat gràcies al suport de l’equip tècnic de l’Ajuntament de Barcelona i de l’Espai Jove Palau Alòs.

Del 26 de novembre al 16 de desembre, sota el títol ‘L’autoestima i la identitat, com la vivim? com la sentim?’, el Cooperem 2022 ofereix experiències, teatre social, xerrades i  exposicions.

La idea general és treballar de manera conjunta l’apropament dels dos col·lectius, els joves i les persones amb discapacitat, per generar espais de sensibilització i sinergies.

ACTIVITATS

Dissabte 26 de novembre a les 18.30 h
Sala d’actes de l’Espai Jove Palau Alòs
PRESENTACIÓ DEL LLIBRE ”Almas azules” de Jazmín Rodríguez, amb la presència de l’autora, que ens parlarà sobre salut mental i art a través del seu profund llibre.

Dimarts 29 de novembre i DIJOUS 1 de desembre, diversos horaris
Sala d’actes de l’Espai Jove Palau Alòs
QUATRE SESSIONS DE TEATRE SOCIAL amb la companyia Impacta’T teatre i el grup divers del Palau Alòs per a centres educatius, entitats de persones amb discapacitat i espais d’adolescents-joves.
Les dates i hores de les diferents sessions són:
•DIMARTS 29 de novembre. Al matí, d’11.00 a 13.30 h. i a la tarda, de 17.00 a 19.30 h.
•DIJOUS 1 de desembre. Al matí, d’11.00 a 13.30 h. i a la tarda, de 17.00 a 19.30 h.
Activitat amb inscripció prèvia al correu electrònic info@palaualos.cat o direccio@palaualos.cat fins a exhaurir l’aforament.

Dimarts 13 de desembre a les 12.00 h
Sala d’actes de l’Espai Jove Palau Alòs
ESPAI DE DIÀLEG ‘L’autoestima i la identitat. Com la vivim? Com la sentim?’
Analitzarem des de diferents punts de vista la vinculació de la construcció de la identitat en la joventut i l’adolescència amb conceptes com l’autoestima, la imatge, els cànons de “normalitat”, etc. De forma complementària, també durem a terme aquest mateix procés amb persones amb discapacitat i d’altres interseccionalitats; altres orígens, gent gran, persones sense llar…

Dues exposicions del 30 de novembre al 16 de desembre
1. Espai expositiu de l’Espai Jove Palau Alòs
L’AUTOESTIMA I LA IDENTITAT, COM LA VIVIM? COM LA SENTIM?
Aquests conceptes que ens atrapen com un mirall de dues direccions, els hem treballat mitjançant activitats artístiques, amb infants, joves i usuaris de Tallers Sant Jordi. El resultat són quatre àmbits que ens provoquen pensar i reflexionar
al voltant de com ho vivim i de com ho sentim.
L’1 de desembre a les 11.00 h. es durà a terme la inauguració amb l’assistència dels participants.
Existeix la possibilitat de dur a terme visites guiades i/o concertades enviant un missatge de correu electrònic a maker@conventagusti.com

2. Espai expositiu del Centre Cívic Barceloneta
CUERPOFÒBIA A CURA D’ANA BLÜ
Una exposició que pretén donar veu a una violència cada cop més present, més normalitzada i poc anomenada; la violència estètica. La pressió i imposició social sobre els nostres cossos per assolir cànons de bellesa inabastables malgrat el risc físic i mental que això pot suposar. És una violència històricament aplicada i que es fonamenta en quatre formes principals: sexisme, racisme, gerontofòbia i “gordofòbia”.
Existeix la possibilitat de dur a terme visites guiades i/o concertades enviant un missatge de correu electrònic a
visuals@civicbarceloneta.com o comunicacio@civicbarceloneta.com