Activitats de tardor per a famílies amb adolescents

20/09/2022 - 09:32

Salut emocional. El Centre per a famílies amb adolescents ha obert les inscripcions a les seves properes trobades i tallers. Reserveu la vostra plaça!

Família! Aquesta tardor, el cistell d’activitats gratuïtes del Centre per a Famílies amb adolescents arriba ben farcit i variat. Feu-hi un cop d’ull que les propostes són segur del vostre interès i les places volen:

EL PAS A L’ADOLESCÈNCIA

Amb aquests tallers, les famílies descobrireu eines per acompanyar el desenvolupament dels vostres fills i filles de 10 a 12 anys en qüestions clau. Les trobades es realitzaran d’octubre a juny, girant, les properes, entorn el desplegament de la sexoafectivitat (el cos, les emocions i els vincles).

  • S’oferiran 4 sessions, a escollir: els dijous 6, 20 d’octubre, i 17 i 15 de desembre, de 17.30 a 19.30 h.
  • Ens trobem per parlar del vincle del preadolescent amb si mateix, el seu cos i el seu entorn; endinsar-nos en les prèvies que cal desenvolupar per desplegar d’una forma saludable la relació amb la sexualitat i l’afectivitat; i reflexionar sobre els pilars i valors per construir relacions des del respecte, l’estima i l’acceptació de la diferència.
  • Més informació i inscripcions.

“EL FAR”. ESPAI DE TROBADA ON LES FAMÍLIES SÓN LES PROTAGONISTES

Aquest és el vostre espai on compartir i reflexionar sobre les vostres vivències com a mares i pares d’adolescents, i trobar, entre totes, eines i recursos per cuidar-nos i poder gestionar de la millor forma aquesta etapa i el dia a dia. A l’inici del trimestre, i a partir de les vostres vivències i inquietuds, es recollirà els temes a tractar en les diferents sessions.

“DIÀLEGS COMPARTITS: ‘L’ETAPA DE LES PRIMERES VEGADES’ I LA COMUNICACIÓ RESTAURATIVA”

En aquesta ocasió, en aquest espai de compartició i aprenentatge es parlarà i reflexionarà sobre la comunicació restaurativa, vetllant per les cures i preservar el vincle amb adolescents. Què no tenim en compte en les converses i se’ns passa per alt en nom d’una bona educació? Els judicis, estan a l’ordre del dia? On posem el focus quan volem que ens facin cas? Com cuidem les nostres necessitats i alhora atendre la dels nostres fills i filles?

MARES I PARES CONSCIENTS. COM ACOMPANYAR ELS NOSTRES FILLS I FILLES DES DE L’ATENCIÓ PLENA

En aquest taller cultivarem l’atenció al moment present, sense judici i amb amabilitat, de manera que ens puguem relacionar amb les dificultats per acompanyar millor els nostres infants i adolescents.

TIPS DES DE LA PARENTALITAT POSITIVA PER A L’ÚS DE LES XARXES SOCIALS

Sessió en que s’oferirà recomanacions estratègies i/o eines a les famílies, des del model de la criança positiva, que ajudin a educar i acompanyar els fills i filles per a un ús responsable de les xarxes socials.

CERCLE D’HOMES PER A PATERNITATS CONSCIENTS A L’ADOLESCÈNCIA (Novetat!)

En aquest nou curs es presenta un nou taller mensual adreçat especialment a pares. A partir de preguntes i reflexions que ens situen en la responsabilitat i l’amor incondicional, dos pilars de la paternitat, construirem paternitats presents, conscients, amoroses i clares.

Ja a finals d’any, el Centre per a Famílies amb adolescents us proposa les següents trobades:

  • ELS NOSTRES CONFLICTES DE CADA DIA. LA CONVIVÈNCIA FAMILIAR (9, 16 i 23 de novembre). Cicle temàtic en línia que ofereix un espai de trobada i reflexió per a mares, pares i referents d’adolescents de 12 a 20 anys, on abordar els conflictes més comuns i els que els i les participants vulguin compartir: col·laboració, corresponsabilitat en les tasques diàries, germans, pantalles, rutines, els àpats, extraescolars, escola… des de la comunicació no violenta i les pràctiques restauratives.