Com ens afecta el Brexit si volem estudiar o treballar al Regne Unit?

05/02/2021 - 09:22

Mobilitat internacional. El 16 de febrer a les 12 h, conversem amb especialistes en mobilitat d'estudiants del British Council i, en mobilitat laboral, de la xarxa Eures sobre les afectacions del Brexit als i les joves europeus que volen fer una estada al Regne Unit.

T’estaves plantejant fer una estada al Regne Unit, però amb el Brexit i la crisi sanitària has aturat els teus plans?

Com a ciutadà/ana de la Unió Europea, no saps com t’afecta tot plegat si vols inscriure’t a un centre educatiu britànic?

O si vols anar-hi a aprendre anglès o a treballar?

Dimarts 16 de febrer a les 12 h, esvaeix qualsevol inquietud al respecte en una trobada virtual organitzada per l’Assessoria de Mobilitat internacional del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Barcelona, i de l’Oficina Europe Direct de la Diputació de Córdoba.

Aquests dos serveis, integrats en la xarxa de centres d’informació Eurodesk de la Unió Europea, conversaran amb especialistes en mobilitat al Regne Unit, que t’explicaran de manera planera què has de tenir en compte per fer realitat el teu projecte:

  • Sra. Carolina Jiménez, Head Education Spain del British Council, organització internacional del Regne Unit per a les relacions culturals i les oportunitats educatives.
  • Sr. Marta Garriga Martí, assessora de la Xarxa Eures al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), la qual ofereix suport i assessorament per buscar feina arreu d’Europa.

La trobada s’emetrà en directe i en obert a través del Twitter de Joventut i del Youtube dels serveis infoJOVE de Barcelona.

Si vols fer arribar les teves preguntes als i les ponents, podràs fer-ho durant la pròpia activitat mitjançant aquestes xarxes socials i rebràs la resposta en directe quan es faci la cloenda de la sessió o, posteriorment, si requereixes una atenció més perllongada.

Per a més informació, recorda que pots sol·licitar una cita gratuïta amb l’Assessoria de Mobilitat a través de qualsevol Punt infoJOVE de Barcelona, i amb les entitats col·laboradores a la trobada, des dels seus canals específics.

 

Informant i atenent als i les joves, ara també, virtualment

La sessió forma part del cicle d’activitats virtuals per a joves “La joventut connectada”, que es va iniciar al juny del 2020 per adaptar-se a les mesures sanitàries establertes, i que va ampliar les trobades virtuals programades els mesos anteriors sota el nom “La joventut no s’atura”.

En ambdós cicles, els serveis i equipaments juvenils de Barcelona han parlat amb joves i professionals sobre un gran nombre de variades qüestions que t’interessen.

Fes un cop d’ull als repositoris de les activitats al Youtube dels serveis infoJOVE de Barcelona i subscriu-te al canal. Mig miler de joves ja ho han fet!

Si t’interessen específicament els programes per estudiar a Alemanya, França, els Estats Units d’Amèrica o el Regne Unit el proper curs 2021-2022, no deixis tampoc de visionar les activitats “De BCN al món”.

En la seva 8a edició, íntegrament virtual, aquestes van enriquir-se amb la participació de reconegudes entitats especialitzades en mobilitat d’estudiants, incloent opcions obertes a menors d’edat!