Com fem la declaració de la renda 2020?

04/05/2021 - 14:39

Habitatge. El 12 de maig a les 17.30 h, l'Assessoria d'Habitatge et mostra totes les novetats per fer la declaració de renda 2020. Es realitzarà un exemple pràctic i repassarem les deduccions per lloguer d'habitatge habitual.

 

El proper 12 de maig a les 17.30 h, tens una nova cita amb les trobades virtuals “La joventut connectada” i amb l’Assessoria  d’Habitatge compartit, aquesta vegada, per donar-te un cop de mà amb la declaració de la renda 2020.

Podràs seguir l’activitat en directe al Youtube infoJOVE de Barcelona o al Twitter de Joventut. En ambdós casos, podràs fer arribar les teves consultes a través del xat obert, i se’t respondrà en finalitzar la sessió.

Tens dubtes sobre com fer la declaració? Els resolem!

Enguany, fer la renda es torna una mica més complicat, ja que liquidem l’exercici 2020, un any en què hi ha hagut ERTO, prestacions de desocupació, i potser hem rebut ajudes que cal tenir en compte!

Així, per exemple, has de pensar que les quantitats abonades en concepte de prestació pel Servei públic d’Ocupació es consideren rendiments de treball i tributen IRPF, raó per la qual l’Agència Tributària considerarà al Servei públic d’Ocupació un pagador més a l’efecte de rendiments de treball. Per tant, la quantitat límit respecte dels rendiments de treball per a considerar si estem o no obligats a presentar la declaració de renda, variarà.

Si en anys anteriors únicament s’havia tingut  un pagador, i per tant fins a 22.000 € d’ingrés, no es tenia l’obligació de fer la declaració de la renda. En canvi, si en el 2020 hem rebut, a més dels nostres ingressos per treball, una prestació per haver estat en ERTO, per regla general haurem de fer la declaració si en sumar tot el percebut la quantitat que ens resulta és superior a 14.000 €.

A més, l’Agència Tributària atorga a les persones que es vegin obligades a pagar per haver rebuts pagaments a conseqüència de la pandèmia, beneficis fiscals i facilitats de pagament.

De tot això en parlarem el 12 de maig!

També recordarem aspectes importants com és el de les deduccions pel pagament de lloguer de l’habitatge habitual (autonòmica i estatal) i l’obligació de declarar les ajudes al lloguer percebudes.

Com sempre, farem un exemple pràctic en directe.

Us hi esperem!

Si voleu més informació sobre l’activitat o si teniu cap dubte sobre la renda i/o habitatge, demaneu cita amb l’Assessoria d’Habitatge compartit a través de qualsevol Punt infoJOVE de la ciutat!