El jove Albert Pérez Rodrigo firma el cartell del Brot 2021

27/05/2021 - 13:11

Cultura. Com a guanyador del 5è Concurs de Cartells de Festivals per a joves, el jove de 23 anys ha rebut com a premi 1.125 € i l’oportunitat d’il·lustrar el Brot, el festival de música jove de Barcelona.

El 19 de maig, el jurat del 5è Concurs de Cartells de Festivals per a joves es va reunir per triar la proposta que millor transmet, amb el seu disseny, l’essència i el dinamisme del festival de música jove Brot 2021.

En primer lloc, cada membre del jurat va preseleccionar 3 de les 49 obres presentades enguany al concurs. Sent, totes elles, valorades amb atenció segons els criteris establerts a les bases, les 12 preseleccionades van procedir a la fase de votació final.

A la fi, el cartell escollit com a guanyador ha estat el d’Albert Pérez Rodrigo, barceloní de 23 anys, inscrit al concurs sota el pseudònim 1921a.

La seva proposta, a través de la càlida gamma cromàtica i la potent tipografia, simbolitza el progressiu creixement d’un brot, des de la llavor i el fèrtil sòl fins a la seva floració. Tot un símil del propi Festival Brot, un certamen que, any rere any, impulsa i dona suport a nous talents emergents de la ciutat, i els ofereix un altaveu perquè puguin créixer i donar-se a conèixer.

Per aquesta raó, i destacant la seva nítida i rica força conceptual, el cartell es va fer amb la majoria de vots del jurat, i amb ells, amb 1.125 € i l’oportunitat d’il·lustrar l’11a edició del Festival Brot (del qual ben aviat tindreu notícies. Estigueu atents/es!).

L’organització agraeix la participació dels i les 37 joves que han presentat al concurs una cinquantena de propostes originals i de gran qualitat (7 més que en l’anterior edició de l’any 2020).

Membres del jurat

El jurat del del 5è Concurs de Cartells de Festivals per a joves va estar configurat per Joan R. Riera (Regidor d’Infància, Joventut i Persones Grans), Oriol Bosch (en representació del Departament de Comunicació de l’Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI), Alicia Aguilera (cap del Departament de Joventut), Luisa Castelli (dissenyadora gràfica), Sergi Panizo (autor de la proposta guanyadora de l’any passat), Marta Mei (dinamitzadora del Festival Brot) i Samuel Nagati (jove finalista del Brot 2020).

Durant la deliberació, també hi van ser presents, amb veu i sense vot, membres de l’equip del Departament de Joventut, sent Silvia Ortega qui va actuar com a secretària del jurat.