Els Punts JIP us acompanyen tot el curs... i també a l'estiu!

04/06/2020 - 14:57

Joves. Durant els darrers mesos, els Punts JIP han seguit oferint-vos el seu servei a distància. Ara, per fi, esperen retrobar-vos en persona en divertides activitats d’estiu.

Tot i que, degut a l’Estat d’alarma, les instal·lacions educatives han estat tancades, l’activitat acadèmica ha seguit ben viva i activa. Estudiants, docents i agents educatius s’han esforçat per continuar endavant amb les seves tasques, buscant vies alternatives i reinventant-se per adaptar-se a la situació actual.

De la mateixa manera, els Punts JIP (“Jove, Informa’t i Participa”), presents a 81 Centres educatius de Barcelona, no han deixat de treballar per oferir el seu servei a docents i alumnes, a través de WhatsApp i el correu electrònic.

Per exemple, a banda d’atendre individualment els i les joves, els Punts JIP s’han tret les vergonyes per elaborar càpsules informatives online, a demanda dels centres educatius. Així, a través dels clips, els han ajudat a resoldre dubtes sobre:

  • La presa de decisions acadèmiques i les diferents opcions d’estudis
  • El funcionament de la preinscripció a estudis postobligatoris
  • La identitat de gènere
  • La sexualitat, mètodes de protecció i consentiment…

Si des del vostre centre educatiu teniu demandes a fer al vostre Punt JIP, no deixeu de contactar-los telemàticament per correu o WhatsApp!

Com veieu, podeu fer-los gran varietat de demandes! Proveu un petit tastet de la feina que fan en el següent vídeo i articles:

Orientació sobre el futur acadèmic i professional

  • L’Institut Escola Costa i Llobera ens comparteix l’article “L’orientació entre quatre parets”, en què es menciona l’ajut que el Punt JIP Sarrià-Sant Gervasi els va donar per aconseguir un objectiu crucial del centre: atendre els neguits de l’alumnat sobre què fer després de l’Educació Secundària Obligatòria (ESO).

Col·laboracions amb equipaments agermanats

  • Cada dimarts de confinament, l’Espai Jove Boca Nord ha publicat, a través del seu canal d’Instagram, converses amb entitats, serveis i col·lectius propers al seu equipament. El 26 de maig, va ser el torn de conèixer millor les dinamitzadores del Punt JIP Horta-Guinardó. Escolteu i gaudiu la conversa aquí!

Treball per afavorir patis inclusius

  • A l’article “Un pati més divers i igualitari” firmat per la xarxa Barcelona+Sostenible, podeu llegir sobre l’experiència de transformació i diversificació dels jocs que es va dur a terme al pati del Col·legi Sant Josep Carmelites Missioneres Gràcia. Tot, gràcies al projecte “El pati que volem”, impulsat per la Comissió de l’Escola sostenible en què van participar famílies, estudiants i l’equip del Punt JIP Gràcia.

Ha arribat l’hora de retrobar-vos!

Els darrers mesos, l’equip dels Punts JIP ha estat enfeinat preparant activitats que oferiran a tota Barcelona, en el marc del Pla extraordinari d’activitats d’estiu per a infants i adolescents.

Les activitats organitzades pels Punts JIP, gratuïtes i obertes a nois i noies de 12 a 18 anys, consistiran en propostes de lleure i oci, culturals i esportives.

En totes elles es garantiran les mesures de seguretat i protecció establertes per l’Ajuntament de Barcelona i les institucions referents, i es realitzaran amb una triple finalitat:

  • Respondre a les necessitats i interessos dels i les adolescents i adaptar-se a les seves particularitats.
  • Promoure la participació activa dels i les adolescents en les pròpies activitats.
  • Implicar els i les adolescents en la planificació i execució de les activitats.

Aquesta proposta dona continuïtat a part de la tasca que els i les professionals dels Punts JIP realitzen durant tot l’any als centres educatius. I és que, a banda d’informar els i les estudiants i animar a la participació autoorganitzada, dissenyen activitats que donen resposta a les seves demandes o que donen suport a activitats de lleure ja existents als seus barris.

En breu es publicarà el programa complet d’activitats d’estiu per a adolescents. Per a més informació, no deixeu de consultar aquest web, sumar-vos al Twitter o l’Instagram de Joventut, i/o subscriure-us al butlletí del Departament.