L'audiovisual jove té una cita al Reteena

22/11/2022 - 11:05

La 5a edició del festival se celebra del 2 a l'11 de desembre, el primer cap de setmana a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació i el segon a la Filmoteca de Catalunya.

Les barcelonines Maria Castellví i Clàudia Mera són les impulsores de l’associació cultural Reteena, una entitat guanyadora del Premi Ciutat de Barcelona d’Audiovisuals i Cultura Digital 2021 i que organitza el Festival Reteena, esdeveniment que va néixer amb la voluntat de convertir-se en un espai de descoberta, reflexió i experimentació de l’audiovisual per al jovent. Aquest 2022 arriba a la seva 5a edició, amb la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació amb un rol destacat: acollirà les activitats programades de divendres 2 a diumenge 4 de desembre. Posteriorment, del 8 al 12 de novembre, es faran les projeccions a la Filmoteca de Catalunya.

Entre les activitats previstes a la fàbrica trobem taules rodones, debats, tallers pràctics, classes magistrals, passis de pel·lícules i altres propostes. S’hi projectarà la pel·lícula inaugural, Tener tiempo, de Mario Alejandro Arias, Gabriela Alonso Martínez i Nicolás Martin Ruiz. És la crònica d’una generació que no ho té fàcil, però que malgrat tot lluita, crea i inventa noves maneres de viure i conviure en societat. El film es podrà veure el 2 de desembre a les 18 h. Aquell mateix vespre hi haurà una sessió de curtmetratges de talent jove. Dissabte 3, entre moltes altres activitats, hi haurà tallers de podcast i d’interpretació, una “batalla de guions”, i les taules rodones “Entre la realitat i la ficció” i “Mama, vull ser youtuber!”. També les projeccions dels films 10 razones para odiarte, Akira i La amiga de mi amiga. I diumenge 4 de desembre, podreu iniciar-vos en el doblatge, la fotografia o per ser Dj, assistir a la masterclass “L’univers de Wes Anderson”, “Make-up show: de la bruixa verda a la cool witch”, o la de muntatge titulada “El cas de la sèrie Autodefensa”, o veure els films Moonrise Kingdom i Jóvenes y brujas.

Si voleu assistir-hi, hi ha la possibilitat d’adquirir un abonament, que permet l’accés a totes les activitats, o bé l’entrada de dia, amb accés a les propostes de la data escollida. Els tallers pràctics tenen places molt limitades, i es requereix reserva prèvia a través del formulari que s’enviarà un cop comprada l’entrada.

Per adquirir les entrades, cliqueu aquí.