Estudiar a l'estranger el curs 2021-2022 és possible?

02/11/2020 - 13:22

Mobilitat internacional. Les trobades virtuals "De BCN al món" us demostren les opcions que teniu per planificar una estada acadèmica fora de cara al proper curs. Ja han obtingut més de 1100 visualitzacions... No us les perdeu!

El proper curs 2021-2022, serà possible estudiar un grau superior o un màster a Alemanya, França, els Estats Units o el Regne Unit? 

I els i les menors d’edat? Podran estudiar 4t d’ESO o 1r de Batxillerat a l’estranger?

Quines beques es poden sol·licitar? Quins són els terminis d’inscripció? Com s’impartiran les classes si hi ha confinaments?

Trobeu la resposta en les converses “De BCN al món” que van mantenir, entre el 14 i el 29 d’octubre de 2020, expertes en Mobilitat internacional per a joves amb professionals d’agències oficials dedicades a la mobilitat estudiantil, reconegudes entitats i joves que ja han viscut aquesta experiència a l’estranger.

Les sessions  es van emetre en el marc de la campanya “Time To Move” de la xarxa d’informació juvenil europea Eurodesk, través del Twitter de Joventut i del Youtube dels Punts infoJOVE de Barcelona.

Els vídeos ja s’han visionat més de 1100 vegades… i pujant! Recupereu-los a continuació juntament amb un llistat de recursos destacats que  us interessa conèixer:

ESTUDIS SUPERIORS AL REGNE UNIT [+ Play]

Amb el British Council, organització internacional del Regne Unit per a les relacions culturals i les oportunitats educatives

  • Conversa gravada el 14 d’octubre de 2020
  • Hi van participar Mark Howard (director del British Council Espanya) i Estela González (jove que va realitzar un màster al Regne Unit i que va ser seleccionada per la beca IELTS del British Council que ofereix fins a 10.000€ per als estudis i/o despeses d’allotjament)

Recursos d’interès per a joves que voleu fer una estada d’estudis superiors al Regne Unit

A conseqüència del Brexit, els i les estudiants europeus del curs 2021-2022 es veuen afectats/ades pels següents canvis:

  • Han de pagar taxes d’estudiant internacional (i no europeu com anteriorment) i la taxa per accedir al sistema sanitari NHS
  • Necessiten un visat d’estudiant
  • Han d’aportar una evidència que demostri que es poden mantenir econòmicament durant la seva estada
  • Necessiten un visat laboral si volen quedar-se a treballar al Regne Unit en finalitzar els seus estudis

ESTUDIS SUPERIORS A ALEMANYA [+ Play]

Amb el DAAD (Servei Alemany d’Intercanvi Acadèmic), la major organització alemanya de suport en el camp de la cooperació acadèmica internacional

  • Conversa gravada el 21 d’octubre de 2020
  • Hi van participar Kristina Medjedovic (directora en funcions del DAAD Espanya) i Sandra Grabulosa (jove que va realitzar un Erasmus a Reutlingen, Alemanya, i és voluntària a l’associació Erasmus Student Network a la Universitat de Barcelona)

Recursos d’interès per a joves que voleu fer una estada d’estudis superiors a Alemanya

ESTUDIS SUPERIORS ALS ESTATS UNITS [+ Play]

Amb Education USA, xarxa del Departament d’Estat dels EUA de més de 400 centres internacionals d’assessorament d’estudiants a més de 170 països

  • Conversa gravada el 22 d’octubre de 2020
  • Hi van participar Emilia Larach (assessora acadèmica d’Education USA Spain a Barcelona) i Rocío Morón (jove que està cursant el seu tercer any de grau als EUA)

Recursos d’interès per a joves que voleu fer una estada d’estudis superiors als EUA

ESTUDIS SUPERIORS A FRANÇA [+ Play]

Amb el Campus France, organisme públic que promou l’ensenyament superior francès i el sistema de formació professional a l’estranger

  • Conversa gravada el 29 d’octubre de 2020
  • Hi van participar Camille Bissegger (responsable de Campus France Espanya i encarregada de la missió universitària) i Arsenio Cuenca (jove que va realitzar un màster a l’Institut Français de Géopolitique a la Universitat París 8)

Recursos d’interès per a joves que voleu fer una estada d’estudis superiors a França

ESTUDIS A L’ESTRANGER PER A MENORS [+ Play]

Amb les organitzacions internacionals AFS Intercultura i Rotary Club

  • Conversa gravada el 28 d’octubre de 2020
  • Hi van participar Xavier Vallverdú (coordinador a Barcelona d’AFS Intercultura),  Jorge Chueca (“chair” d’intercanvis del districte Rotary 2202 del Rotary Club), Maria Xuelan i Fiona Lomascolo (joves que van fer una estada acadèmica als Estats Units amb AFS Intercultura i Rotary Club, respectivament)

Recursos d’interès per a menors d’edat que voleu fer una estada a l’estranger