16/12/2020 - 14:15
Salut emocional. L'espai compartit entre professionals ha donat com a fruit un recull de propostes a treballar per tal de teixir noves estratègies, eines i recursos que facin front al sentiment de soledat entre els i les joves.
110 professionals que treballen amb joves en acció social, ensenyament, joventut, salut i altres àmbits han participat en la jornada virtual “Ens posem les ulleres: la soledat també va de joves”, amb l’objectiu de reflexionar sobre el sentiment de soledat entre les persones joves.
Segons algunes enquestes, la franja d’adolescents i joves d’entre 16 i 24 anys és una de les més afectades pel sentiment de soledat, per davant de les persones grans!
Acompanyar joves, conèixer recursos, empoderar professionals, crear xarxes de suport i dotar d’eines que escoltin i redueixin el sentiment de soledat entre les persones joves han estat algunes de les conclusions de la jornada, que va cloure Joan R. Riera, regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat.
Organitzada per la Direcció de Serveis d’Infància, Joventut i Persones Grans, en el marc de l’Estratègia municipal contra la soledat 2020-2030 i amb la col·laboració de la Universitat de Girona, la jornada s’ha celebrat virtualment l’11 de desembre de 2020 i ha comptat amb la participació de dos membres del Consell Assessor Científic contra la Soledat (CACS):
- Liliana Arroyo, que ha parlat de “L’impacte de les TIC en la soledat de les persones joves: l’afavoreixen o la combaten?”.
- Paco López, que s’ha centrat en el tema “Treball comunitari en la lluita contra la soledat de les persones joves”.
Totes les propostes sorgides durant la jornada s’han recollit i es treballaran per elaborar un document que pugui ser útil a tot el col·lectiu de professionals que treballen en els camps socials relacionats amb la joventut.
En breu es publicarà un vídeo resum de la jornada.