Nova edició de la xarxa d'intercanvi Renova

17/11/2021 - 09:00

Renova la teva roba Tardor 2021. Arriba l'edició de tardor del Renova la teva Roba amb un munt d'activitats i punts d'intercanvi en el seu desè aniversari.

El novembre de 2011 va néixer la xarxa d’intercanvi Renova, que enguany compleix 10 anys. Aquesta iniciativa vol promoure el consum responsable i sostenible vers l’aprofitament de la roba usada, fomentant la prevenció de residus i la seva reutilització.

Renova la teva roba s’impulsa a iniciativa d’entitats, associacions i equipaments de la ciutat, amb el suport de l’Ajuntament dos edicions l’any. La roba que no farà servir una altra persona la podràs fer servir tu durant més temps!

Funcionament, xarxa i horari dels punts d’intercanvi

Tria entre els punts d’intercanvi que trobaràs per tot Barcelona aquesta edició i porta-hi la teva roba. A canvi, tindràs punts Renoves que després podràs utilitzar per intercanviar per la roba que més t’agradi.

Aquesta edició tindrà el suport de 18 centres o entitats col·laboradores amb diverses activitats complementàries i 3 espais joves per l’intercanvi de roba dels col·lectius entre 12 i 35 anys. Consulta els dies de recollida i d’intercanvi de cada punt. Atès la situació actual causada per la Covid19, aquest any, per participar al Renova la teva Roba és obligatori que seguiu la normativa de cada centre.

Destacar que en l’edició Obrim carrers de Gràcia, aquest diumenge 21 de novembre, podrem gaudir de la festa 10 anys Renova, amb diverses activitats des de mig matí fins al migdia seguit d’un acte commemoratiu de totes les entitats i equipaments participants a la plaça Nicolás Salmerón.

Per tenir en ment…

  • Si no vols participar en la xarxa però tens roba que no fas servir pots:
    Aprofitar-la per fer altres peces noves amb imaginació. Per exemple, en les activitats complementàries de customització i upcycling del propi Renova.
  • En última instància, pots portar-la a un dels contenidors de Roba Amiga que es troben al carrer o als punts verds de la ciutat. Més informació en aquesta pàgina.

A més a més, als Ateneus de Fabricació de la ciutat podràs customitzar la teva roba amb botons, sivelles, fermalls o pegats dissenyats per tu mateix i fabricats amb màquines de fabricació digital com impressores 3D, brodadora digital o talladora làser.

Si vols implicar-te més…

  • Fes-te voluntària a qualsevol dels punts o col·labora amb nosaltres
  • Demana més informació a renova@bcn.cat
  • Troba els punts d’intercanvi del Renova de cada edició, punts on comprar roba de segona mà, on reparar roba o botigues de moda sostenible al Mapa Barcelona + Sostenible
  • Utilitza a Twitter i Instagram el hashtag #Renovalaroba, #Renovalarobajove, #Bcnsostenible, #BCNpelClima RENOVA LA TEVA ROBA!