Participa en el Premi Jove de Còmic Sant Martí!

16/09/2021 - 08:55

Joventut i feminismes. Tens fins a 25 anys i t’agrada dibuixar còmics? Aquesta és la teva oportunitat! El termini per presentar-se al concurs finalitza el 22 d'octubre.

Tens fins a 25 anys i t’agrada dibuixar còmics? Aquesta és la teva oportunitat! Participa en la nova convocatòria del concurs que el Districte i la Direcció de Feminismes organitza des de fa sis edicions per promoure la cultura del còmic i combatre la violència masclista.

Dissabte 18 de setembre s’obre el termini per participar en la 6a edició del Premi Jove de Còmic Sant Martí per la prevenció i erradicació de la violència masclista. Està organitzat pel Districte de Sant Martí i la Direcció de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament, amb la col·laboració del Consell de les Dones de Sant Martí i les biblioteques del Districte. Les obres es poden presentar fins divendres 22 d’octubre.

Hi poden participar joves fins als 25 anys que visquin, estudiïn o treballin a la ciutat de Barcelona. S’hi estableixen dues categories:

  • Categoria A: participants de 16 a 25 anys.
  • Categoria B: participants menors de 16 anys.

Hi ha també dos tipus de premis: els guardons que atorga el jurat i els atorgats pel públic. Els premis del jurat consisteixen en còmics i novel·les gràfiques. A més, la persona guanyadora en la categoria A rebrà un premi en metàl·lic de 1.000 €; i la guanyadora en la categoria B, una tauleta gràfica. Els i les joves autores dels còmics premiats pel públic seran obsequiats amb un curs intensiu de còmic, a més d’un lot de còmics i novel·les gràfiques.

Les bases del Premi recullen també informació específica sobre els requisits que han de tenir les obres o la documentació que s’ha d’adjuntar en la presentació de la sol·licitud.

Com participar en el concurs?

Les persones interessades han de presentar una sol·licitud preferentment de forma telemàtica, a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Barcelona. S’ha d’adjuntar la fitxa d’inscripció emplenada i la documentació requerida en les bases de concurs. La sol·licitud també es pot tramitar a través de qualsevol Oficina d’Atenció a la Ciutadania de l’Ajuntament de Barcelona.

Els còmics es publicaran en el web del Premi i el públic podrà donar-hi suport a través del compte d’Instagram del PIJ Sant Martí del 15 al 21 de novembre.

Les obres guanyadores es donaran a conèixer durant l’acte de lliurament dels guardons, previst pel 29 de novembre, coincidint amb el 25N, el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones.

Per què aquest premi?

Aquest certamen té com a finalitat sensibilitzar adolescents i joves sobre el fenomen de la violència masclista i implicar-los en la lluita per l’erradicació de les discriminacions de gènere i en la creació de nous imaginaris igualitaris no sexistes a través del llenguatge del còmic, en el marc de la cultura de la pau i la no violència.

Els còmics han de tenir com a finalitat denunciar el fenomen de la violència masclista i contribuir a la seva prevenció i erradicació, tot mostrant les desigualtats i discriminacions per raons de gènere.

El Concurs compta amb la col·laboració de l’Escola Joso – Centre de Còmic i arts visuals-, Norma Editorial i la Cooperativa Trama SCCL.