ÚLTIMA HORA: El 17è Festival Barcelona VisualSound se celebrarà on-line

24/11/2020 - 14:12

Cultura. Del 9 al 18 de desembre torna el festival de creació jove, en format virtual, amb la projecció de 70 obres, votacions del públic, el desafiador concurs "2 minuts en 1 dia" i activitats que faran les delícies dels i les amants de l’audiovisual.

Fa uns mesos, al ja llunyà mes de març, la irrupció de l’emergència sanitària va obligar a ajornar la 17a edició del Festival Barcelona VisualSound (#BVS20).

L’organització del certamen, tossuda i convençuda per complir el seu objectiu d’exhibir i promoure la creativitat audiovisual dels i les joves barcelonins, ha treballat incansable per poder mantenir la seva celebració… Avui, es complau en anunciar que el Barcelona VisualSound 2020 es podrà celebrar finalment, en format virtual, del 9 al 18 de desembre!

Què us proposa el #BVS20?

Descobriu i voteu online una 70a d’obres joves

Inscrivint-vos mitjançant aquest formulari d’inscripció, podreu visualitzar i votar fins a 69 obres realitzades per joves.

Tal com s’indicava a les bases específiques del festival, les obres en competició es van presentar a principis d’any en les 3 categories del certamen: Documental, Ficció i Videoclip.

Com estava previst, en cada categoria s’atorgaran 3 premis: el Premi Públic (450 €), el Premi Jurat (1300 €) i el Premi especial MAX 20 adreçat a creadors i creadores menors de 21 anys (400 €).

  • La valoració del Premi Públic la realitzaran les persones que assistiu a les projeccions online.
  • La valoració del Premi Jurat i MAX 20 estarà a càrrec de professionals provinents del món de l’audiovisual i un/a representant de l’organització.

Poseu a prova la vostra creativitat amb el repte “2 minuts en 1 dia”

Ja consolidat dins de la programació del Festival, el concurs “2 minuts en 1 dia” no podia faltar en aquesta edició i torna, després d’un “spin-off” confinat, per animar-vos a demostrar la vostra creativitat, sota la pressió d’un compte enrere…

Què vol dir? Com funciona el concurs? En un màxim de 24 hores, els i les participants heu de realitzar un curt de màxim 2 minuts de durada (des de l’inici de la primera seqüència fins a l’últim fotograma, incloent els crèdits).

Això no és tot! Per afegir emoció, haureu de seguir 3 premisses que se us facilitaran just en començar el repte…

Si voleu participar al concurs, només heu d’omplir aquest formulari d’inscripció; teniu temps fins al 9 de desembre!

  • Les obres participants es projectaran a través d’una plataforma digital des d’on s’obriran a la votació dels i les internautes, que decidireu el títol en qui recaurà el Premi Públic (450 €).
  • A més, un grup de professionals decidirà, entre totes les obres, la que s’endurà el Premi Jurat (1300 €).

Apreneu i divertiu-vos en activitats només aptes per a amants de l’audiovisual

Els equipaments organitzadors del #BVS20 s’han adaptat a les circumstàncies per portar-vos un estimulant programa d’activitats que inclou un espectacle barreja d’audiovisual amb jam sessions (12/12) i “workshops” per aprendre a utilitzar la tècnica del “stop motion” (15/12), programar vols de drons amb Scratch (16/12) o descobrir com usar-los per a rodatges (17/12).

Les propostes inclouen també un concurs de B.S.O. (14/12), una conversa amb joves creadors (15/12) i una taula rodona amb professionals sobre la situació actual i el futur de la indústria audiovisual respecte els joves creadors (17/12).

A més, els i les joves amb gust pel bon disseny, podran visitar (del 7 al 21/12) una exposició de les propostes finalistes del 4t Concurs de cartells de festivals per a joves, en la categoria #BVS20 i que va guanyar l’elèctrica imatge del jove Sergi Serra Merlos (veure imatge adjunta).

El clímax de les activitats arribarà amb la cloenda del festival i l’entrega de premis del 17è Barcelona VisualSound (18/12)!

  • Tal com s’indica al web del festival, per participar a les activitats cal inscriure’s prèviament. Això facilitarà la organització de les sessions i, en cas que les activitats hagin de ser cancel·lades o adaptades al format online, es podrà avisar als i les joves interessades.

 

El Festival Barcelona VisualSound és un esforç col·lectiu que implica a diferents equipaments municipals: l’Espai Jove Boca Nord, l’Espai Jove Casa Sagnier, l’Espai Jove La Fontana, l’Espai Jove Garcilaso, l’Espai Jove La Bàscula, l’Espai Jove Palau Alòs i el Casal de Joves de Les Corts.

L’actual edició no seria possible, tampoc, sense l’estimable col·laboració de Filmin, Reteena, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Videoinstan i la Revista Young España.