En temps especialment adversos com els actuals per la covid-19, l’aïllament perllongat de les persones que necessiten més cura pot generar dificultats i generar sentiments de soledat no desitjada, tristesa i angoixa.

Alhora, les persones cuidadores també poden viure situacions de sobrecàrrega a causa de la cura intensa i continuada de persones malaltes o dependents.

D’altra banda, les dificultats de salut mental que ja existien abans del confinament és molt probable que s’hagin accentuat. Hi ha cursos i formacions especialment dirigits a cobrir les necessitats dels diferents col·lectius.

Activitats - Cuidem i cuidem-nos

Xerrada virtual: 'Parlem de l'experiència de viure amb un trastorn de salut mental'

Quan:
Del 18/09/2020 al 25/09/2020
On:
Celebració online
(Barcelona)

'Taller Com visc la sobrecàrrega de cures?'

Quan:
Del 16/09/2020 al 09/10/2020
On:
Celebració online
(Barcelona)

Recursos - Cuidem i cuidem-nos

La psicòloga Itxaso Gardoki explica quins són els casos més vulnerables respecte al contagi del Coronavirus. Informa sobre la situació de les persones en edat avançada i estat d'inmunodepressió, i facilita pautes durant la situació de confinament. 

La Dra. Alicia Valiente explica l'estrès afegit que pot resultar d'un embaràs o un naixement recent en la situació de la Covid-19. Proporciona recomanacions per saber portar la situació. 

En el context excepcional que estem vivint ha quedat ben clar que hem de cuidar la nostra salut mental, tant durant la pandèmia, com després. Moltes entitats i institucions han engegat iniciatives i reforçat els serveis d’atenció. Des de la Federació Salut Mental Catalunya comparteixen testimonis valuosos que expliquen de primera mà consells per cuidar la nostra salut mental. 

Musicoterapeutes i músics voluntaris comparteixen les seves peces musicals per acompanyar les persones que conviuen amb l’Alzheimer, afectades i cuidadores, que en aquests moments especials no poden relacionar-se més enllà de casa.

Davant la situació generada arran del Coronavirus resulta especialment rellevant parar atenció a les persones amb demència, que han vist interrompuda la rutina que els permet funcionar amb certa autonomia. L'equip d'experts de Fundació ACE ha elaborat un decàleg de mesures bàsiques per tal d'ajudar a facilitar el benestar emocional de les persones amb demència.