Les situacions d’incertesa sovint generen sentiments d’angoixa, de tristesa o d’estrès.
També afecten els hàbits i les rutines i compliquen el dia a dia. Hi ha moltes coses que podem fer per cuidar la nostra salut emocional.
En aquest espai hi trobareu recursos i activitats per aprendre a reconèixer els malestars psíquics més comuns (estrès, ansietat, depressió, etcètera) i saber què fer per gestionar-los.
Activitats - Gestionar l'estrès, l'ansietat o la depressió
Sense resultats
Recursos - Gestionar l'estrès, l'ansietat o la depressió
L'ansietat és una resposta natural davant d'una situació que percebem com una amenaça. Amb la tècnica de respiració profunda aprenem a controlar aquest sentiment perquè no afecti el nostre dia a dia.
A SOM Salut Mental 360º t'expliquem estratègies que poden posar en pràctica les famílies per ajudar els seus fills i filles adolescents a gestionar l'ansietat.
Cuidar la nostra salut emocional també significa compartir com estem i saber demanar ajuda quan no ens trobem bé emocionalment. És per això que s’ha de fer molta feina per poder trencar aquest estigma i poder parlar sense por, vergonyes ni tabús.
L’Associació Centre d’Higiene Mental del Grup CHM Salut Mental posen a la vostra disposició una sèrie de consells per ajudar a regular les nostres emocions.
Els Serveis de Rehabilitació Comunitària de l’Associació Centre d'Higiene Mental del Grup CHM Salut Mental han elaborat aquesta infografia per ajudar-vos a identificar els símptomes de l'ansietat i us donen una sèrie d’estratègies per reduir-la.
L'insomni és un trastorn del son bastant freqüent i ocasionat per múltiples causes. En temps de pandèmia on la incertesa del present i futur s'ha instal·lat entre nosaltres, l'insomni és una alteració del son molt freqüent i sovint ens autotractem amb fàrmacs per alleujar el malestar.
Els psicofàrmacs són una part de la teràpia dels trastorns mentals controvertida i en ocasions criticada, per pensar que hi ha un excés en la seva prescripció. L’objectiu de la sessió és donar coneixement sobre qué són els psicofàrmacs, com actuen i els seus efectes secundaris i interaccions amb altres medicaments.
La Guia per a la prevenció, detecció i acompanyament d’adolescents i joves en situacions de soledat és un recurs adreçat a tots els professionals que treballen amb adolescents i joves, un material útil per a la consulta i l'actuació específica pel que fa a prevenir, detectar i atendre situacions de soledat o aïllament social en aquest col·lectiu.
Resum de La Guia per a la prevenció, detecció i acompanyament d’adolescents i joves en situacions de soledat, un recurs adreçat a tots els professionals que treballen amb adolescents i joves, un material útil per a la consulta i l'actuació específica pel que fa a prevenir, detectar i atendre situacions de soledat o aïllament social en aquest col·lectiu.
Des de SOM Salut Mental 360º , es proposa aquesta guia completa per fer una relaxació efectiva. Des de l’espai on es pot practicar la relaxació fins a diferents tècniques per posar en pràctica segons les característiques de cada persona, ajudant-se de recursos gràfics.
Full d'informació sobre la pràctica de l'atenció plena o mindfulness i els seus beneficis per reduir l'estrès elaborat per la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària.
La procrastinació és un mecanisme que posem en marxa per posposar o retardar la realització de certes tasques, situacions o activitats, sovint substituint-les per altres de més agradables o aparentment més rellevants. Des de SOM Salut Mental 360º t'expliquem tècniques per combatre-la, a més d’una explicació per entendre què ens porta a posposar responsabilitats.
La psicòloga Itxaso Gardoki explica com realitzar l'exercici del "grounding", que ajuda a reduir els nivells d'ansietat i activació, a més de promoure la sensació d'estar al present.