Esteu aquí

Grup de Treball 360, un espai per repensar i millorar la metodologia Làbora

Grup de Treball 360, un espai per repensar i millorar la metodologia Làbora

29/04/2024 - 11:49

Làbora. Finalitza el primer Grup de Treball 360, l’espai per repensar la metodologia Làbora des de la innovació, focalitzat en com establir un seguiment post-inserció de qualitat.

Testat el nou espai per repensar com acompanyar a les persones usuàries un cop inserides al mercat de treball.

Responsables d’entitats i professionals del Làbora han treballat en els darrers dies en diferents sessions de treball en un repte compartit: establir una nova fase en l’acompanyament de les persones participants del Làbora, aquella en què ja estan inserides al mercat de treball.

En aquestes sessions, s’ha treballat en dinàmiques de creativitat, ideació i conceptualització per establir les bases metodològiques i construir un projecte pilot pel 2025 que tingui com a objectiu principal acompanyar a les persones participants un cop inserides al mercat de treball.

Els espais de treball han estat interdisciplinaris per posar en comú el coneixement de la xarxa Làbora. La riquesa de l’ecosistema del programa és justament la que serveix per continuar repensant un programa capdavanter i innovador en la inserció sociolaboral per a persones en situació de vulnerabilitat.

Els objectius específics del projecte són:

  • Acompanyar les persones una vegada comencen a treballar.
  • Garantir i acompanyar tant al/la participant com a l’empresa pel total encaix del perfil amb la posició.
  • Dissenyar possibles accions de capacitació o acompanyament que promoguin el manteniment del lloc de feina.
  • Seguir potenciant l’empoderament personal com a eina pel desenvolupament òptim al lloc de feina.

En aquestes sessions hi han participat responsables i tècniques d’orientació, capacitació i prospecció d’entitats com Salta de la Fundació Ared, la Fundació Pere Tarrés, Càritas, Formació i Treball, Fundació Gentis, Anem per feina, Insercoop, la Fundació Àmbit Prevenció, Creu Roja, Mansol, Andròmines i Femarec.

Però Làbora no s’atura aquí. En les pròximes setmanes s’encetarà un nou grup de treball per repensar l’àrea d’empresa.