Més activitats d’estimulació cognitiva a les residències de gent gran

Més activitats d’estimulació cognitiva a les residències de gent gran

07/08/2021 - 11:54

Gent gran. L’objectiu és contrarestar els efectes de la pandèmia i millorar la salut i el benestar de les persones residents.

En els darrers mesos les quatre residències municipals de gent gran han començat un programa d’activitats culturals i psicomotrius adreçades a combatre l’aïllament i el deteriorament cognitiu de les persones residents provocat per la crisi de la covid-19.

Sessions de musicoteràpia, tertúlies, passejades en bicicleta o classes d’horticultura i ball han demostrat que l’estimulació cognitiva, emocional i funcional és clau per millorar el benestar i la salut de la gent gran.

Gràcies al treball dels equips de l’Institut Municipal de Serveis Socials i a la col·laboració d’equipaments i entitats com el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, el Museu Picasso, el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el projecte Singular Música & Alzheimer i la Fundació Pasqual Maragall, els resultats positius de la iniciativa faran que durant els propers mesos el programa s’estengui a les gairebé tres-centes residències de la ciutat i que es consolidi com un nou model d’intervenció per millorar la salut física i mental de les persones grans.