En grups no formals

Sovint, els i les joves tenim idees i volem canviar el que ens envolta... És el moment de prendre la iniciativa i organitzar-nos!

Una opció és unir-nos en grups no formals: col·lectius d'amics, veïns, estudiants... i participar i prendre part de la vida social del nostre barri, de la ciutat... sense constituir-nos formalment com a entitat o associació.

Posar en marxa un projecte i consolidar-lo, però, és un gran repte; sobretot al principi tindrem molts dubtes i dificultats.

Si sou un grup de joves i voleu fer realitat un projecte no lucratiu, que això no us espanti! Contacteu amb el Centre de Recursos per Associacions Juvenils de Barcelona (CRAJ), un servei gratuït que ofereix suport global per a la programació, desenvolupament i consolidació de les iniciatives i projectes juvenils ja siguin de caire cultural, solidari, esportiu, educatiu, relacionats amb el medi ambient...

El CRAJ us oferirà:

  • Eines de gestió per al desenvolupament del projecte: correu electrònic, gestió de calendaris...

  • Assessorament i acompanyament de tècnics per tal d'assolir els objectius del projecte, facilitar la recerca de recursos, formacions, aspectes de disseny i comunicatius...

  • Formació, assessorament i recursos legals per dur a terme el projecte amb garanties legals.

  • Difusió de les activitats i projectes que dueu a terme.

I si sou estudiants de Secundària... apropeu-vos als Punts JIP "Jove, Informa't i Participa"!

El Departament de Joventut impulsa els Punts JIP "Jove, Informa't i Participa" a Centres d'Educació Secundària de Barcelona.

A banda d'apropar a estudiants de 12 a 16 anys informació del seu interès, la iniciativa vol fomentar la participació i l'associacionisme juvenil.

Coordinats amb els centres, els Punts JIP estan a càrrec d'un professional dinamitzador que atén les consultes dels i les noies, o els deriva a d'altres recursos que els puguin ser d'utilitat.

Per exemple, s'informa a l'alumnat sobre com poden crear una associació o donar un cop de mà en la preparació de la festa major del seu barri, què han de fer si són delegats de classe...

Les preguntes es poden fer presencialment durant l'hora del pati o per correu electrònic.

  • Consulta més informació i el llistat de Punts JIP aquí.

 

[Actualització | Novembre 2016] 

Aquest contingut ha estat elaborat pel Centre d'Informació i Assessorament per a Joves (CIAJ). No dubtis en contactar-hi si tens dubtes o suggeriments de millora.