Nova tipologia d’habitatge: l’allotjament amb espais públics compartits

03/03/2021 - 09:27

Habitatge. T'expliquem la nova tipologia d'habitatge amb règim de Protecció Oficial: els allotjaments amb espai públic compartit que busquen facilitar l'accés a l'habitatge de lloguer.

 

 

Des del passat desembre s’ha regulat una nova tipologia d’habitatge: els allotjaments amb espais públics compartits, similar al cohousing (habitatges petits anomenats d’ús privatius- amb espais compartits).

Els pisos tindran un mínim de 24 metres² (amb sala, habitació, cuina i bany) i, almenys, 12 m² més d’espai compartit, sumant un total de 36 m², que és l’espai mínim d’habitabilitat.

Aquesta nova tipologia sempre serà de lloguer i està pensada per a joves que s’emancipen o persones grans, o per fer-hi estances temporals.

Seran habitatges protegits i els podran promoure empreses privades o l’Administració.

Els allotjaments amb espais públics busquen facilitar l’accés a l’habitatge de lloguer, abaratint el cost de l’emancipació a la gent jove.

Per ara, aquesta és la informació disponible sobre aquest nou model d’Habitatge amb Protecció Oficial; per a més detalls, us compartim aquesta infografia editada per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

Si teniu dubtes sobre els Habitatges amb Protecció Oficial o altres preguntes relacionades amb l’habitatge, demaneu cita amb l’Assessoria d’Habitatge compartit per a joves a través de qualsevol Punt infoJOVE de la ciutat.