La campanya ‘No és culpa meva’ busca que els joves parlin sense tabús de salut mental

04/03/2022 - 11:17

La campanya es dirigida als joves, per tal que puguin parlar obertament de les seves emocions, demanin ajuda, si no estan bé, i perquè no se sentin culpables si continuen acumulant ràbia, frustració, tristor i angoixa.

Des de l’entitat Obertament s’ha posat en marxa la campanya ‘No és culpa meva’ , orientada a joves i adolescents (l’anomenada generació Z) per a promoure que parlin sense tabús sobre salut mental. L’objectiu de la campanya és superar la barrera de l’estigma per tal que es puguin normalitzar els problemes de salut mental i demanar ajuda quan es necessiti.

La pandèmia ha agreujat els problemes en la salut mental de tothom. Per això  la campanya de l’entitat de l’any passat, “Jo tampoc estic bé”, es va dirigir a la població general., Ara, amb més dades sobre la taula, se sap que a qui més ha afectat la pandèmia ha estat als i les joves, per això es vol fer èmfasis en aquest col·lectiu.

Els protagonistes de la campanya d’aquest any, com totes les de l’entitat, són activistes, concretament joves que han passat per un problema de salut mental, l’han superat i ofereixen el seu testimoni per ajudar a tenir aquesta converses tant necessàries.

Es poden consultar totes aquestes xerrades al web noesculpameva.cat, on també hi ha un espai on qui vulgui pot compartir els seus neguits i experiències, recursos sobre on poder demanar ajuda, consells per saber com abordar el tema de la salut mental,  i altra informació d’interès.

Obertament és una entitat que lluita contra l’estigma i la discriminació de les persones que pateixen algun trastorn de salut mental, i forma part de la Taula de Salut Mental de Barcelona, impulsada per l’Ajuntament de Barcelona.

Més informació