Tercera sessió sobre els edificis de les Tres Xemeneies

21/02/2022 - 11:47

Poble-sec. Dimarts 22 de febrer a les 18 h al Centre Cultural Albareda. Cal inscripció prèvia.

Dimarts 22 de febrer a les 18 h al Centre Cultural Albareda s’expliquen els punts clau tractats a la sessió anterior i es presenten els diferents escenaris possibles respecte als usos que poden acollir els edificis annexos a les Tres Xemeneies del Poble-sec.

Els edificis de les Tres Xemeneies van ser construïts per FECSA atenent a la qualificació urbanística singular del sòl de “serveis tècnics” que permet ubicar-hi instal·lacions de subministrament d’energia elèctrica. Però finalment la companyia no va utilitzar aquests edificis i els va vendre. Des del canvi de titularitat, bona part d’aquests espais han estat sense ús ni activitat, fet que ha contribuït a degradar els edificis i el seu entorn.

Amb el procés participatiu obert al novembre passat s’està debatent la proposta de modificació urbanística que ha de fer possibles nous usos dels edificis, que permetin guanyar-hi espais per a la ciutadania i acabin revertint en una millora de l’espai públic. És la primera part d’un procés de dues fases: en la primera, s’aborden les qüestions urbanístiques que cal desbloquejar abans que els edificis puguin arribar a omplir-se d’activitat. En la segona fase, promoguda pel Pla de Barris, es desenvoluparà un procés per a la dinamització dels espais públics de l’entorn dels edificis i dels jardins de les Tres Xemeneies.

En aquesta tercera sessió del procés, s’explicaran els punts clau tractats a la sessió anterior i es presentaran els diferents escenaris possibles respecte als usos que poden acollir els edificis. A diferència de la reunió del gener, aquesta trobada del 22 de febrer serà presencial al Centre Cultural Albareda (c.Albareda, 22) a les 18 h. Per assistir, cal inscriure’s prèviament a través d’aquest formulari. La sessió també es podrà veure en directe per internet en aquesta mateixa pàgina.