Aules de formació permanent

Missatge d'error

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 618 of /var/www/apps/app0170/www/personesgrans/sites/default/settings.php).

Afopa (Agrupació d’Aules de Formació Permanent per a la Gent Gran) és una agrupació d’aules dedicades a la formació permanent de la gent gran que concentra els seus esforços a sensibilitzar els ciutadans de la necessitat de seguir una formació per al desenvolupament personal, cultural i social de les persones.

L’objectiu prioritari de l’agrupació és millorar la qualitat de vida de la gent gran seguint el camí de la cultura. I això és possible gràcies a les col·laboracions amb un conjunt d’aules que fan possible l’accés de la gent gran al conjunt de l’oferta formativa existent.

Afopa actualment agrupa 55 aules de formació permanent en 40 ciutats de tot Catalunya, amb més 17.200 participants d’edats compreses entre els 55 i 90 anys. A la ciutat de Barcelona hi ha 16 de les 55 aules, distribuïdes en 9 districtes de la ciutat.

Les aules de formació permanent poden ser de dues tipologies: de difusió cultural, o bé d’extensió universitària. Aquestes darreres són tutelades per les universitats que formen part del Consell Interuniversitari d’Afopa, i en el qual participen totes les universitats públiques catalanes. El Consell Interuniversitari fa l’avaluació i el seguiment de les aules amb l’objectiu de garantir-ne la qualitat i l’equilibri en l’elecció del professorat i les matèries tractades.

Les activitats de les aules, malgrat que s’organitzen com a ensenyament no reglat i estan exemptes d’exàmens, mantenen el rigor i el nivell de les universitats catalanes que les acullen i els hi donen suport.

D’aquesta manera, s’aconsegueix una formació de qualitat i prestigi. Els temes dels cursos o conferències són totalment variats (des de la geografia, història o art, fins a música, viatges o noves tecnologies) i són proposats pel grup motor de persones grans voluntàries que les lideren.

També organitzen visites i viatges culturals i altres activitats de caràcter acadèmic i de lleure.