Centres de serveis socials

Missatge d'error

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 618 of /var/www/apps/app0170/www/personesgrans/sites/default/settings.php).

Els centres de serveis socials (CSS) són centres d’informació, orientació i atenció per tractar els problemes socials que afecten les persones i les famílies.

Són el lloc on es poden sol·licitar diferents ajudes i prestacions incloses en el catàleg de serveis socials. Algunes d’aquestes ajudes poden ser d’accés directe, i d’altres poden requerir la valoració d’un professional.

Barcelona disposa d’una àmplia xarxa de centres de serveis socials per tota la ciutat. Per ser atès, cal demanar cita al centre que correspon segons el domicili de la persona/família.

Podeu trobar el centre de serveis socials que teniu més a prop trucant al telèfon 936 197 311.

Els centres de serveis socials ofereixen:

  • Informació, orientació i assessorament de tipus social.
  • Atenció i suport a persones i famílies en situació de necessitat o en risc d’exclusió social.
  • Programa individual d’atenció (PIA) per a persones en situació de dependència, i el seguiment corresponent.
  • Tramitació de recursos i prestacions socials (serveis d’ajuda a domicili i teleassistència, ajudes econòmiques, servei de menjador social, etcètera).
  • Derivació als serveis socials especialitzats i altres serveis de benestar (treball, salut, educació, habitatge, etcètera).
  • Col·laboració amb entitats i associacions del barri per donar suport a la seva tasca orientada a la inclusió social de determinats col·lectius.