No et perdis la festa del programa ‘Activa’t als parcs’!

Missatge d'error

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 618 of /var/www/apps/app0170/www/personesgrans/sites/default/settings.php).

07/06/2022 - 08:00

El passat dimecres 8 de juny, a partir de les 9.45 hores, els i les participants del programa ‘Activa’t als parcs’ han pogut gaudir de la festa que ha tingut lloc al parc Joan Miró amb una matinal especial d’activitat física a l’aire lliure.

Tot i que el registre i la benvinguda als participants va començar a les 9.45 hores, les activitats es van dur a terme de 10.15 a 11.20, amb 15 minuts de descans entremig, i van estar dirigides pels monitors i monitores dels diferents districtes de la ciutat.

Un cop van finalitzar aquestes activitats dirigides, el grup procedent del parc del Clot i el del parc de Joan Miró van amenitzar la festa amb una exhibició de taitxí. A més, es va repartir repartirà fruita i es va obsequiar els i les participants amb un record.

El programa ‘Activa’t als parcs’

El programa ‘Activa’t als parcs’ és una iniciativa gratuïta que permet a tothom qui vulgui participar i gaudir dels espais verds de la ciutat mentre practica esport a l’aire lliure. L’objectiu és mantenir una vida activa, per tal de disminuir el risc de malalties i trobar-se en millors condicions de salut. Actualment, unes 1.500 persones participen en aquesta activitat en 19 parcs de la ciutat amb un total de 23 punts de pràctica.

La iniciativa combina dos tipus d’activitats diferents. La primera, que s’imparteix un cop per setmana, es basa en les gimnàstiques orientals: taitxí i txikung, enfocades en la respiració i la concentració mitjançant moviments suaus i harmònics. La segona, en canvi, té una periodicitat mensual i és per treballar la motricitat i la memòria amb la finalitat d’estimular les facultats cognitives de la persona usuària.

Les activitats d’aquest programa, que només s’aturen al mes d’agost, estan obertes a tots els públics, tot i estar especialment dissenyades per a persones més grans de 40 anys.

Més informació