Més de 350 refugis climàtics

Missatge d'error

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 618 of /var/www/apps/app0170/www/personesgrans/sites/default/settings.php).

21/06/2024 - 09:45

Radars. El projecte Radars amplia la xarxa col·laborant amb petits equipaments de barri

El projecte Radars amplia la xarxa col·laborant amb petits equipaments de barri

En els darrers anys, els efectes de la crisi climàtica estan comportant un increment de les onades de calor (i de la seva intensitat), així com períodes de fred extrem. La calor i el fred excessius i sostinguts augmenten la mortalitat i els problemes de salut, especialment per a les persones grans, els nadons i les persones amb malalties cròniques o amb pocs recursos.

Per això, des de l’Ajuntament de Barcelona es va crear l’any passat una xarxa de refugis climàtics: espais on protegir-te de la calor durant l’estiu i del fred durant l’hivern, que ja compta amb més de 350 punts per refugiar-se de la calor i el fred extrems.

Ara, però, es vol anar un pas més enllà i ampliar aquesta xarxa amb els petits equipaments de barri (entitats, comerços o farmàcies) i és per això que s’enceta aquesta nova col·laboració amb Radars, que es concreta amb dues línies d’acció:

Fer créixer la xarxa: si disposeu d’un espai amb un confort tèrmic adequat, podeu incorporar-vos com a refugis (espais de més de 50 m2) o, en una novetat enguany, com a microrefugis (superfície inferior a 50m2). Els microrefugis serien espais on les persones que ho necessitin puguin protegir-se del fred o la calor durant un breu període de temps. Només caldrà comptar amb un o dos seients on les persones que cerquin una estona de confort tèrmic puguin descansar i, si ho demanen i és possible, poder oferir-los aigua per beure.

Difondre la informació sobre la xarxa: si no podeu sumar-vos a aquesta iniciativa, podeu col·laborar informant els usuaris i les usuàries sobre la ubicació dels refugis climàtics més propers. En aquest sentit, des de l’equip de coordinació de la xarxa us proporcionaran tríptics i cartells de suport.

Si voleu col·laborar o teniu dubtes i preguntes, només cal que envieu un missatge a refugisclimatics@bcn.cat.

Més informació