Activitats +65 pel Dia Internacional de les Persones Grans

Missatge d'error

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 618 of /var/www/apps/app0170/www/personesgrans/sites/default/settings.php).

22/09/2023 - 14:25

Persones grans. Els districtes de la ciutat programen un ampli ventall d’activitats per commemorar el Dia Internacional de les Persones Grans, que se celebra el dia 1 d’octubre des de l’any 1990.

Els districtes de la ciutat programen un ampli ventall d’activitats per commemorar el Dia Internacional de les Persones Grans, que se celebra el dia 1 d’octubre des de l’any 1990.

Havaneres, balls, caminades, conferències, teatre, cinema… i fins i tot un bingo musical: la ciutat s’omple d’activitats especialment dedicades a la gent gran des de finals de setembre fins a mitjan octubre per commemorar el Dia Internacional de les Persones Grans, que se celebra cada 1 d’octubre des del 1990, quan l’Assemblea General de les Nacions Unides el va marcar al calendari.

Aquesta data serveix per evidenciar el canvi demogràfic en la població mundial i la necessitat de crear noves polítiques i programes per a aquest col·lectiu, de 65 anys i més, que a Barcelona representa més del 20% del total de la població. Per fomentar-ne la participació, a la ciutat destaquen eines com el pla “Barcelona ciutat amigable amb les persones grans 2022-2030”, que versa sobre els punts següents:

  • Empoderament, respecte i bon tracte
  • Erradicació de la soledat no desitjada i l’aïllament social
  • Promoció de les relacions intergeneracionals
  • Participació cívica i social
  • Espais, esquipaments i serveis

Per commemorar el Dia Internacional de les Persones Grans, els districtes de la ciutat programen una agenda d’activitats d’allò més diversa, que podeu consultar en l’enllaç següent: agenda d’activitats del Dia Internacional de les Persones Grans.

A més, el Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona (CAGG), l’òrgan consultiu i de participació de l’Ajuntament de Barcelona per a les qüestions referents a les persones grans de la ciutat, farà lectura pública del seu manifest pel Dia Internacional de les Persones Grans el 2 d’octubre, a les 12.00 hores, a la plaça de Sant Jaume.