Dia Internacional de la Gent Gran

Missatge d'error

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 618 of /var/www/apps/app0170/www/personesgrans/sites/default/settings.php).

23/09/2022 - 10:36

Gent gran. Divendres, 30 de setembre, participa de totes les activitats a partir de les 11.00 h al Casal de Gent Gran de Can Fàbregues.

Com cada any, el districte celebra divendres, 30 de setembre, el Dia Internacional de la Gent Gran.

Els tres casals de gent gran del Districte han organitzat diverses activitats en les que pot participar tot aquell que ho desitji a partir de les 11.00 hores al Casal de Gent Gran de Can Fàbregas:

  • Corrandes en directe
  • Activitat ludíca i reinvindicativa del paper de les persones grans
  • Ball a càrrec de la Cesca Cintas i la Montse Vilaplana
  • Pica-pica

Dia Internacional de la Gent Gran

L’Assemblea General de Nacions Unides, a la Resolució 45/106, de 14 de desembre de 1990, va proclamar l’1 d’octubre Dia Internacional de la Gent Gran .

La comunitat internacional insta d’aquesta manera a reflexionar sobre els reptes socials i polítics que suposa el creixent envelliment demogràfic i proposa vetllar per una vellesa digna i segura.

Governs, associacions, institucions i totes les persones estan convidades a adherir-se a aquesta commemoració i a involucrar-se al desenvolupament d’una societat apta per a totes les edats.

La finalitat d’aquesta jornada festiva i reivindicativa és fer que les persones grans siguin per un dia veritables protagonistes i centre d’interès d’arreu del món, i difondre una imatge més positiva de l’envelliment.

La diada representa també una oportunitat per conscienciar la societat sobre l’estat en què es troba la gent gran i els desafiaments i problemes que afronta, així com per promoure accions apropiades per defensar-la i per respectar la seva dignitat i saviesa.