El CAGG participa a una trobada de Ciutats Amigables i es reuneix amb el Consejo de las Personas Mayores de Madrid

Missatge d'error

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 618 of /var/www/apps/app0170/www/personesgrans/sites/default/settings.php).

13/06/2022 - 13:11

CAGG. El Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona participa a la 3a Trobada d'Ajuntaments de la Xarxa estatal de Ciutats i Comunitats Amigables amb les Persones Grans i es reuneix amb el Consell Sectorial de les Persones Grans de la ciutat de Madrid

El Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona va participar el passat 24 de maig al “III Encuentro de Ayuntamientos de la Red de Ciudades y Comunidades Amigables con las Personas Mayores”, organitzat per l’IMSERSO, organisme que col·labora amb l’OMS per promoure la participació dels municipis de l’Estat en la Xarxa Mundial de Ciutats i Comunitats Amigables amb les Persones Grans.

L’esdeveniment va tenir lloc a Madrid, amb la participació d’una selecció de ciutats i pràctiques amigables d’entre totes les que havien enviat els ajuntaments de la xarxa.

Barcelona va ser una de les seleccionades, i va participar en la primera taula d’experiències de la jornada, titulada “Participació de persones grans en processos d’amigabilitat”, juntament amb Bilbao i Abadiño (Biscaia).

La intervenció de Barcelona, amb el nom “Participació inclusiva: el repte digital i la diversitat de les persones grans en la creació i governança de polítiques socials i urbanes per una ciutat amigable i que lluita contra la soledat”, va ser a càrrec de Juan Martínez León, vicepresident associatiu del Consell, i Joan Ramon Riera Alemany, regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat i president del Consell. Es va posar en valor la tasca del CAGG i la participació àmplia que s’aconsegueix amb la Convenció Les veus de les persones grans, i es va reivindicar, de forma compartida pels diferents participants a la taula, la necessitat de la participació de les persones grans en les decisions que les afecten.

Una representació del Consell es va reunir també amb membres del Consejo Sectorial de Personas Mayores de la ciudad de Madrid, amb qui va intercanviar experiències i temes d’interès comú, com la participació plural, diversa i inclusiva (compartint per part del CAGG la iniciativa del grup pilot de persones en situacions de major fragilitat), la representativitat territorial a través dels òrgans de participació dels districtes, la necessitat d’uns serveis (públics i privats) amigables amb les persones grans i de respectar-ne els drets (Document obert de drets i llibertats de les persones grans), o l’adaptació de la participació amb l’arribada de la pandèmia i els posicionaments realitzats davant d’aquesta (Decàleg d’eixos i propostes de les persones grans davant les crisis de la covid-19).