El Casal de Gent Gran Verneda Alta celebra les noves instal·lacions

Missatge d'error

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 618 of /var/www/apps/app0170/www/personesgrans/sites/default/settings.php).

12/11/2021 - 14:08

Gent Gran. Ha tingut lloc una jornada de portes obertes al nou equipament, amb la presència de l’alcaldessa de Barcelona i el regidor del Districte

En plena Festa Major de la Verneda de Sant Martí, ha tingut lloc una jornada de portes obertes a l’equipament, amb la presència de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el regidor del Districte, David Escudé

El Casal de Gent Gran Verneda Alta va néixer al barri de la Verneda i la Pau fa 29 anys. L’any 2018, l’Ajuntament de Barcelona, a través del Pla de Barris, va iniciar les obres de remodelació de l’equipament amb una inversió d’1.102.769,18 €.

La jornada de portes obertes s’ha celebrat divendres 12 de novembre en el marc de la Festa Major de la Verneda de Sant Martí. Les persones assistents han pogut descobrir les noves instal·lacions del Casal, amb una visita guiada, i també amb una mostra de les activitats que s’hi fan, com ara els tallers on prenen part els usuaris i les usuàries de disciplines com les sevillanes, les sardanes, el tango, les castanyoles o els balls en línia, entre d’altres.

A més de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el regidor del Districte de Sant Martí, David Escudé, també hi han assistit la presidenta del Consell del Districte, Marilén Barceló, el vicepresident del Consell de Districte, Francesc Carmona, el conseller tècnic, Xavier Bañón, la consellera de la Verneda i la Pau, Eva Campos, i la consellera de Gent Gran, Sílvia López.

Durant l’acte, conduït de manera magistral per l’Ana M. Villegas, s’ha dut a terme un homenatge al Sr. José Sierra López, que va ser president de la Comissió Gestora del Casal durant 12 anys i una de les persones que més va lluitar perquè l’equipament sofrís una actualització com la que s’ha dut a terme. L’homenatjat ha rebut una placa de recordatori de mans de l’Anna González, que durant molts anys va ser la dinamitzadora del centre i que ha glossat la figura i la dedicació de Sierra.

L’equipament, adequat als temps

Les obres han suposat canvis notoris en la distribució i l’accessibilitat del casal. A la planta baixa, on abans hi havia el despatx, la sala polivalent i una aula multimèdia, ara hi ha el bar i la recepció. Al primer pis (on hi havia el bar, la biblioteca i una petita sala de tallers) actualment hi podem trobar les sales destinades als tallers, l’aula d’informàtica i la sala polivalent. Al Casal també hi ha un punt de lectura, un espai obert amb butaques i llibres i una cuina equipada per fer tallers, amb capacitat per a 10 persones. Destaca també la creació d’un nucli de comunicacions format per escala i ascensor i la reparació de la coberta.

L’equipament ha reobert progressivament des del juny del 2021 amb algunes activitats puntuals de curta durada. A partir del mes de setembre, l’afluència de persones usuàries ha augmentat amb la represa de l’activitat habitual i l’obertura del bar.

En l’actualitat, s’ofereixen 31 tallers impartits principalment per persones voluntàries. A més de la Comissió Gestora, el Casal compta amb altres Comissions: de festes, d’oci, de districte i de cultura i dones. També ofereix el servei Àpats en companyia, dirigit a persones grans que viuen soles o que tenen pocs recursos econòmics.

Actualment, el Casal compta amb 1.844 persones sòcies.