El projecte CASBA, Comerç Accessible Sense Barreras, celebra 10 anys

Missatge d'error

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 618 of /var/www/apps/app0170/www/personesgrans/sites/default/settings.php).

26/01/2023 - 19:10

150 persones s'han aplegat avui, al recinte Fabra i Coats, per fer balanç i celebrar els 10 anys d'història del projecte CASBA.

150 persones s'han aplegat avui, al recinte Fabra i Coats, per fer balanç i celebrar els 10 anys d'història del projecte CASBA.

Estudiants, comerciants, persones amb discapacitat i professionals de l’Ajuntament, han omplert l’Espai Josep Bota, per celebrar la desena edició del projecte.

Nascut el 2013 al Districte de Ciutat Vella, el projecte ha permès l’anàlisi de l’accessibilitat física i comunicativa de 53 equipaments i 924 comerços dels deu districtes de la ciutat.

Aquest resultat ha estat gràcies a l’impuls de l’Institut Municipal de Persones Discapacitat (IMPD) i al treball col·laboratiu amb les entitats de persones amb discapacitat, les associacions de comerciants, la direcció de Comerç de l’Ajuntament, el professorat de les universitats Politècnica de Catalunya (UPC), Internacional de Catalunya (UIC) i la  Ramon Llull (URL) i més de 750 dels seus estudiants.

‘La clau de l’èxit del projecte és l’aliança entre persones usuàries, personal tècnic i professionals de l’Ajuntament’, ha dit el regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat i president de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera, que ha clos l’acte conjuntament amb Josefina Antonijuan, vicerectora de Responsabilitat Social i Igualtat de la UPC.

L’acte ha comptat amb la participació de professorat i estudiants de la UPC i la UIC, així com representants d’entitats de persones amb discapacitat i de comerciants, que han compartit les seves opinions, els seus treballs i les seves reflexions al voltant de la importància de l’accessibilitat als comerços. Aquest moment ha finalitzat amb el lliurament de diplomes d’agraïment a persones participants al llarg de la història del projecte.

Durant la celebració, inaugurada per la regidora de Comerç, Mercats, Consum, Règim Interior i Hisenda, Montserrat Ballarín, s’han presentat un vídeo elaborat amb motiu del desè aniversari i, també, les novetats que s’incorporaran a la guia Fem accessible el nostre comerç. Pròximament, es publicaran al web de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat.

El CASBA és un projecte que fa servir la metodologia d’Aprenentatge-servei mitjançant la qual els i les estudiants d’arquitectura, conjuntament amb les persones amb discapacitat,  analitzen el nivell d’accessibilitat física i comunicativa dels comerços de la ciutat posant-se a la pell de les persones amb discapacitat.

Podeu conèixer els objectius del projecte consultant el web de l’IMPD.