Entrevista a Juan Martínez León, Vicepresident Associatiu del CAGG

Missatge d'error

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 618 of /var/www/apps/app0170/www/personesgrans/sites/default/settings.php).

24/04/2024 - 14:35

CAGG. Entrevistem a Juan Martínez León, que ha renovat el càrrec com a Vicepresident Associatiu del Consell Assessor de la Gent Gran.

El butlletí arriba a moltes persones grans, i algunes potser no saben quin és el paper de la vicepresidència associativa del Consell. Quines tasques implica el càrrec?

Doncs les tasques principals del Vicepresident Associatiu del CAGG són assistir la presidència i administrar el Consell quan el president no hi és. En el cas del nostre Consell, és fonamental representar tota la part social, defensar-la i aportar tot allò que es proposa des dels grups de treball, així com transmetre als membres de Consell aquestes propostes per la seva aprovació, si escau.

En el temps que portes com a vicepresident, quines son les situacions més gratificants que has viscut?

Algunes de les situacions més gratificants han estat quan hem presentat al Consistori documents i propostes del Consell que han estat aprovades (com la declaració sobre el sistema de pensions, o el darrer manifest amb motiu de l’1 d’octubre, dia internacional de les persones grans), o quan hem presentat al Parlament propostes com un posicionament de millora a les residències o esmenes a la proposició de llei de les persones grans. És gratificant perquè significa que ens estan fent cas: al Consell, a les persones i a les entitats.

Un altre aspecte sempre gratificant és la relació amb les persones, i escoltar i rebre les seves aportacions.

I dins dels actes de representació, sempre és gratificant les mencions al propi Consell i el reconeixement a la nostra tasca.

Vas ser vicepresident en els difícils moments del confinament per la Covid-19, què en recordes? Quins aprenentatges va fer el Consell?

L’època de la COVID-19 va ser molt frustrant, quan vèiem que les persones grans quedaven reduïdes no només a un espai, sinó que quedaven criminalitzades al considerar-nos un punt perillós de contagi i de transmissió. D’altra banda va servir per empoderar-nos i fer que ens poséssim en lluita. Pocs dies després del confinament vam ser capaços de treure un document per tal de protestar per la invisibilitat a la qual ens abocaven. Aquest empoderament va fer que forméssim un grup de treball per a emergències i vam ser capaços de preparar un document i participar en tot el que Barcelona va fer per lluitar contra la Pandèmia. Em sento molt orgullós de treballar amb aquestes persones que no es van quedar tancades a casa en un racó, sinó que van ser capaços d’aprendre sistemes informàtics i digitals per fer sentir la nostra veu.

Quins són els reptes del Consell en els propers anys?

Aconseguir que totes les persones grans de Barcelona es sentin representades pel nostre Consell, cosa que significa preparar projectes de difusió de la gran tasca que estem fent en els grups de treball i de les fites aconseguides.

Fer que tots els polítics entenguin que les persones grans tenim capacitat per intervenir en propostes i fets per tal de continuar participant en la vida quotidiana com a ciutadans i ciutadanes de ple dret.

I, per sobre de tot, defensar les nostres propostes.