Es lliuren les claus dels habitatges de la promoció del carrer Alí Bei per a persones majors de 65 anys

Missatge d'error

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 618 of /var/www/apps/app0170/www/personesgrans/sites/default/settings.php).

08/04/2021 - 17:56

Habitatge. Els habitatges formen part d’un edifici de 49 habitatges dotacionals per a gent gran amb serveis i espais comunitaris

El regidor del districte de l’Eixample, Jordi Martí; la regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa; el regidor d’Infància, Joventut i Persones Grans, Joan Ramon Riera; i la regidora d’Habitatge i Rehabilitació, Lucía Martín, han entregat les claus als adjudicataris que, a partir d’avui, ja es podran instal·lar a la promoció d’habitatges amb serveis per a persones grans, construïda per l’Institut Municipal de l’Habitatge i la Rehabilitació de Barcelona (IMHAB). Avui s’han lliurat la majoria de les claus i les restants es lliuraran als seus adjudicataris ja assignats durant els propers dies un cop finalitzats els tràmits pertinents.

La promoció està situada al carrer Alí Bei 100-102, al barri del Fort Pienc, al Districte de l’Eixample, i consta d’un total de 49 habitatges amb una superfície útil d’entre 34 i 42m2. Es tracta d’un edifici plurifamiliar d’habitatges dotacionals per a persones majors de 65 anys, situats de la segona a la sisena planta i un equipament amb 10 allotjaments provisionals a la primera planta destinats a acollir-hi persones derivades dels Serveis Socials. A més, compta amb un aparcament de 27 places per a cotxe i amb diversos espais comunitaris o de serveis per a gent gran: una sala polivalent a la planta baixa amb accés al jardí, menjadors, cuina, sales de TV i informàtica, despatxos d’administració, una sala d’activitats, una bugaderia, una terrassa descoberta amb horts urbans alçats i els recintes d’instal·lacions. Els accessos des del carrer Alí Bei es troben diferenciats i separats, un per a gent gran i l’altre pels allotjaments. El pati interior és compartit pels dos usos principals, de manera que forma part del conjunt de façanes interiors de l’edifici, però només és accessible en planta baixa per part dels allotjaments.

Aquests habitatges s’han construït i dissenyat tenint en compte les necessitats dels seus destinataris, les persones majors de 65 anys o més, que no tenen habitatge en propietat i que fan les activitats del dia a dia per si mateixes. Es tracta d’uns habitatges adaptats, segurs, confortables, integrats a la comunitat i que comptin amb el suport necessari. És per això, que disposen de serveis de consergeria, teleassistència, suport a la neteja i suport personal. A més, dos dels 49 habitatges de la promoció són adaptats i accessibles per a persones amb mobilitat reduïda.

L’Ajuntament té molt en compte la sostenibilitat en la construcció d’habitatge públic. Aquests habitatges de la promoció del carrer Alí Bei han obtingut la qualificació energètica A, la més eficient de totes les categories. L’aigua calenta i la calefacció funcionen amb aerotèrmia, una tecnologia innovadora que proporciona una font d’energia renovable, neta, amb una tecnologia silenciosa que requereix poc manteniment i utilitza energies renovables.

Compromesos amb els serveis per a persones grans

Els habitatges amb serveis per a persones grans del carrer Alí Bei són la vint-i-cinquena promoció d’habitatges d’aquestes característiques a la ciutat. Aquests 49 habitatge se sumen als 1.384 habitatges amb serveis per a la gent gran de l’Ajuntament de Barcelona. A més, a dia d’avui, l’IMHAB té en planificació i construcció 7 promocions per a persones grans, que representaran un total de 524 habitatges més a la ciutat per a aquest col·lectiu.

Promoure l’habitatge públic

L’IMHAB està compromès amb l’ampliació del parc d’habitatge públic destinat a tots els col·lectius, no només a la gent gran. És per això que és la institució que més ha invertit en la licitació d’obra pública a Catalunya. I és que l’any 2015 el parc públic d’habitatge de Barcelona comptava amb 6.000 pisos i actualment aquest parc s’ha ampliat fins a arribar als 10.000 habitatges. Actualment l’Ajuntament de Barcelona té 73 promocions actives, 18 de les quals estan acabades, 24 en construcció, 25 en redacció de projecte i 6 en reserva de sòl. Això suposa que hi ha uns 3.614 habitatges en marxa actualment a banda dels que s’estan projectant.

Durant els mesos d’abril i maig es posarà la primera pedra d’un mínim de cinc promocions que sumaran prop de 500 nous habitatges a la ciutat.