Jornada de Síntesi de la 6a Convenció Les veus de les persones grans

Missatge d'error

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 618 of /var/www/apps/app0170/www/personesgrans/sites/default/settings.php).

31/03/2023 - 10:43

Participem per garantir drets. Vine i participa

El 21 de març va tenir lloc a l’Auditori ONCE la Jornada de Síntesi de la 6a Convenció Les veus de les persones grans amb l’assistència de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa i el regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera.

La 6a Convenció Les veus de les persones grans ha tingut per lema “Participem per garantir drets. Vine i fes-te sentir”. Va començar el 21 de setembre de 2022 amb la jornada “Iniciem la 6a Convenció” a la Lleialtat Santsenca. Al novembre va tenir lloc la jornada “Avancem en la participació”, a El Born Centre de Cultura i Memòria, i el 1r Intercanvi Ciutadà sobre cures, al Centre Cívic Vil·la Florida. A l’inici del 2023 es va celebrar el 2n Intercanvi Ciutadà sobre mort digna al Casal de Barri i Espai de Gent Gran Transformadors; i al febrer el 3r Intercanvi Ciutadà sobre edatisme i discriminacions a la UPF Barcelona School of Management. També s’han realitzat debats als districtes i activitats per conèixer projectes i serveis als barris, així com debats a les residències de gent gran municipals amb l’objectiu de recollir també la veu dels que hi viuen.

La participació de les persones grans és el sentit de la Convenció. Per potenciar-la, més enllà de les múltiples activitats presencials, s’ha iniciat un espai al servei VinclesBCN perquè les persones usuàries també poguessin participar des de l’aplicació. I també un espai al Decidim Barcelona obert a tota la ciutadania i on es podrà fer seguiment del procés.

La Jornada de Síntesi ha estat la posada en comú de tot allò que hem après en el procés. En la primera part de la jornada es va fer repàs dels 20 anys de Convencions Les veus de les persones grans i aprofundint especialment en les accions del Consell i de l’Ajuntament respecte a les conclusions de la 5a Convenció de l’any 2019. La periodista Milagros Pérez Oliva va fer la conferència ‘Enganys i paranys del discurs públic sobre la vellesa’. I també es va presentar el tràiler del curtmetratge “A la bretxa”, elaborat amb la participació de membres del Consell Assessor de la Gent Gran. En la segona part de la jornada es van presentar les propostes de treball del Consell sorgides d’aquest procés.

La jornada es va acabar amb la sorpresa d’una petita actuació d’improvisació a càrrec d’Impro Side Story.