L'activitat dels grups de treball del Consell

Missatge d'error

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 618 of /var/www/apps/app0170/www/personesgrans/sites/default/settings.php).

24/04/2024 - 14:39

CAGG. Els grups de treball i les comissions del Consell Assessor de la Gent Gran continuen desenvolupant les propostes i accions definides en el Pla de treball 2023-2027, aprovat pel Plenari el 10 d'octubre.

Els grups de treball i les comissions del CAGG segueixen treballant per avançar en les propostes i accions que es van definir en el Pla de treball 2023-2027.

El grup sobre Edatisme i Discriminacions ha celebrat una sessió per avançar en les línies de treball que han de contribuir a incrementar la difusió, sensibilització i abordatge de les discriminacions per motiu d’edat en col·laboració amb l’OND (Oficina per la No Discriminació). Una de les eines per fer-ho serà el curtmetratge A la bretxa, per la qual cosa la Comissió del projecte A la bretxa també ha tingut una sessió de treball per discutir el plantejament d’una proposta de sensibilització adreçada a tota la ciutadania i, especialment, a escoles i instituts.

A propòsit de les sessions de cinefòrum i debat sobre el curtmetratge A la bretxa que s’estan fent actualment en casals de persones grans, properament tindran lloc les següents projeccions:

  • 25 d’abril 17h, a la seu de l’Associació Nou Horitzó (c/ Art 18 baixos)
  • 3 de juny 16:30h, a l’Espai de Gent Gran de l’Esquerra de l’Eixample (c/ Rosselló 78)
  • 10 de juny 17h, al Casal de Gent Gran de Mossèn Clapés (c/ Gran de Sant Andreu 467)

El grup de treball sobre Habitatge ha tingut una sessió amb investigadors de l’Institut Metròpoli que han presentat els resultats provisionals d’un estudi que estan realitzant sobre persones grans i habitatge.

El grup de treball sobre Cures va fer una visita al servei Konsulta’m+65 del districte de Sants-Montjuïc. Aquest servei de suport psicològic anònim i gratuït va néixer per atendre el malestar emocional després de la pandèmia de la COVID-19, especialment entre els i les joves a partir de 12 anys i s’anomenava només Konsulta’m. Després de veure’n els resultats, es va considerar necessari ampliar el servei a persones adultes, i així va sorgir el Konsulta’m+22. Ara mateix el 35% de les consultes que reben són de persones grans i recentment s’ha distribuït la informació del servei Konsulta’m+65, un nom que interpel·la més directament les persones grans.

Les comissions també avancen en les seves tasques i la Comissió sobre el Document Obert de Drets i Llibertats de les Persones Grans ja ha tingut tres sessions de treball per l’elaboració d’un nou Document que es preveu enllestir de cara al juny, mentre que el Comitè editorial del Butlletí s’ha seguit trobant per parlar i consensuar els continguts de les successives edicions d’aquesta eina comunicativa bimensual del Consell.

També hem iniciat una nova col·laboració amb Camille Zonca i El Parlante, amb qui ja vam treballar en el curt A la bretxa, per la realització d’un nou curtmetratge sobre les discriminacions que poden patir les persones grans, en aquest cas centrades en les relacions afectives i sexuals i amb especial atenció a les persones grans LGTBI.