Marató per l'Emergència Climàtica

Missatge d'error

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 618 of /var/www/apps/app0170/www/personesgrans/sites/default/settings.php).

29/02/2024 - 09:29

CAGG. Aquest mes de febrer s'ha celebrat la Marató per l'Emergència Climàtica, una iniciativa que té l'objectiu de sensibilitzar i estimular les bones pràctiques pel que fa l'ús i el consum de l'energia i l'aigua en diversos edificis municipals.

Aquest mes de febrer s’ha celebrat la Marató per l’Emergència Climàtica, una iniciativa que compta ja amb 5 edicions, i que té l’objectiu de sensibilitzar i estimular les bones pràctiques pel que fa l’ús i el consum de l’energia i l’aigua en diversos edificis municipals durant 4 setmanes. L’estalvi econòmic aconseguit durant aquest període es destina a projectes solidaris que donen resposta a l’emergència climàtica.

Al llarg de les 5 edicions hi ha hagut 300 participacions d’edificis administratius, culturals, esportius i d’escoles, i amb l’estalvi aconseguit s’han dut a terme projectes com la millora energètica de 3 centres educatius de secundària, la protecció de persones vulnerables energèticament, l’hort social al terrat del Palau Foronda, que permet la incorporació de persones amb discapacitat i proveeix aliments als menjadors socials, o el Banc del Moviment, que dona suport a la mobilitat de persones discapacitades.

Aquest any, l’estalvi econòmic de la Marató per l’Emergència Climàtica es destinarà al projecte Residències Refugi, en el qual es faran millores de confort tèrmic en les residències i en els apartaments municipals tutelats per a persones grans.

Al seu web hi ha tota la informació sobre la Marató, així com algunes recomanacions sobre com podem actuar individualment per tal de lluitar contra l’emergència climàtica.