Paraules del regidor Lluis Rabell Franco

Missatge d'error

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 618 of /var/www/apps/app0170/www/personesgrans/sites/default/settings.php).

25/10/2023 - 12:18

Entrevista regidor Lluis Rabell

Moltes de les persones que rebeu el present butlletí ja em coneixereu, ja sigui per que porto molt de temps en el àmbit associatiu i veïnal, ja sigui per que la en la meva recent tasca com a diputat i ara com regidor de l’Ajuntament hem tingut  l’oportunitat de conèixer-nos.

Voldria en aquesta ocasió fer dues coses, la primera agrair-vos la dedicació i el treball que porteu dia a dia per millorar la nostra ciutat i en especial del benestar i els drets de les persones grans. La segona és resumir-vos de forma breu les prioritats que tindrem en aquest mandat pel que fa a la promoció de les persones grans.

Estem orgullosos i valorem la importància del Consell Assessor de la Gent Gran, la seva tasca ha quedat palesa en tots aquests anys de funcionament, el coneixement de les persones que en formen part i llurs entitats és indiscutible, i les aportacions són reconegudes fins i tot fora del nostre territori. Per això prenem el compromís de seguir recolzant i donant suport al CAGG, el qual esperem que dintre de poc pugui esdevenir en el futur Consell Municipal de les Persones Grans de Barcelona.

Volem continuar treballant, ara amb un impuls encara més ferm, per a que la ciutat sigui cada vegada més amigable per les persones, i d’entre elles especialment  les persones grans. No creiem que les persones tinguin d’adaptar-se a la ciutat, sinó que la ciutat ha de ser la que s’adapti a les persones. Especialment en un moment de canvi poblacional com el que ens portarà el procés de longevitat, al que estem sotmesos a nivell mundial, i que ens convertirà en una de les ciutats del món amb més persones de +65 anys.

Aquest treball d’anys de l’Ajuntament i del CAGG volem que ara sigui de la ciutat i de tots els seus agents institucionals, culturals, acadèmics i empresarials. Volem arribar a constituir un pacte de ciutat en forma d’un Compromís ciutadà per l’amigabilitat de Barcelona amb les persones grans.

I que aquest compromís sigui el paraigües i el motor per totes les accions de promoció i defensa dels drets de les persones grans. Adaptant la ciutat, les seves institucions i entitats, els seus comerços… a les persones; lluitant contra l’edatisme i la discriminació per edat; fomentant la participació de les persones grans i escoltant de forma obligada a aquestes i llurs entitats en totes les accions que els afectin; garantint que l’experiència i el saber de les persones grans puguin seguir donant servei a la ciutat i a les persones que  viuen i treballen en ella.

Dits els dos punts que volia transmetre, només em queda prendre un nou compromís: estem el meu equip i jo mateix a la vostra disposició, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres i tingueu la certesa que les vostres queixes, propostes o comentaris seran valorades com cal.

Restem a la vostra disposició.