'Paraules que uneixen', un projecte per relacionar escoles i gent gran i combatre les situacions de solitud no volguda

Missatge d'error

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 618 of /var/www/apps/app0170/www/personesgrans/sites/default/settings.php).

08/05/2024 - 10:52

La iniciativa s'ha impulsat des de la Taula de Salut del Districte de Sant Andreu per fomentar l'acostament i l'acompanyament entre generacions diverses.

La iniciativa s'ha impulsat des de la Taula de Salut del Districte de Sant Andreu per fomentar l'acostament i l'acompanyament entre generacions diverses.

Durant aquest curs 2023-2024, la Taula de Salut del Districte de Sant Andreu ha posat en marxa el projecte ‘Paraules que uneixen’, una iniciativa per posar en contacte l’alumnat en edat escolar i els usuaris dels casals de gent gran amb l’objectiu de combatre les situacions de solitud no volguda.

Davant aquesta realitat, les entitats i serveis participants a la taula van pensar que es podria impulsar un projecte per relacionar els infants de 5è de Primària de l’Escola Ignasi Iglésias amb les persones grans que necessitaven acompanyament, posant en comú ambdós grups a través de cartes. Les persones grans escrivien cartes a l’alumnat al seu domicili i les portaven al Casal de Gent Gran Bascònia, allà les recollia un voluntari i les portava a l’escola. Després de diversos mesos de correspondència, finalment els infants i la gent gran s’han conegut en persona aquest mes de maig. Durant aquesta trobada entre els infants i la gent gran es van fer jocs i un bingo musical.

Dins del grup motor que ha impulsat ‘Paraules que uneixen’ hi trobem: l’EAP Salut Casernes, l’EAP Salut Sant Andreu Nord, Casal de Gent Gran Bascònia i Mossèn Clapés, Serveis Socials, Grans Actius. la Fundació Casa Asil, el Centre de dia Casa Bloc, l’Escola Ignasi Iglésias i la Direcció de Serveis a les Persones i el Territori.