'Som persones grans, però no ELS VOSTRES grans'

Missatge d'error

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 618 of /var/www/apps/app0170/www/personesgrans/sites/default/settings.php).

18/10/2022 - 14:47

persones grans. CONFEMAC reivindica l'apoderament de les persones grans sobre els seus drets com a “subjectes” i no com a “objectes”

Per a celebrar el “Dia Internacional de les Persones d’Edat” CONFEMAC va llançar enguany la campanya “Som persones grans, però no ELS VOSTRES grans” per a reivindicar l’apoderament de les persones grans sobre els seus drets com a subjectes actius.

La campanya es basa en què darrere de l’expressió “els nostres grans” o “els nostres avis” hi ha una actitud paternalista que infantilitza i menysvalora a la persona. Qui diu “els nostres grans” es converteix en subjecte sense adonar-se i, també inconscientment, converteix a l’altra persona en objecte, pacient, que ha d’acceptar el que els altres decideixen sobre elles.

CONFEMAC reclama que cal impulsar l’apoderament de les persones grans per a passar d’un envelliment actiu “receptor” d’activitats i serveis a un envelliment actiu “emissor” d’alternatives: Les persones grans cada vegada estan més preparades i més disponibles per a exercir una veritable “participació activa” actuant no sols com a receptores de serveis, sinó també com a generadores d’idees, activitats i programes cap a les persones de la seva pròpia generació i en l’àmbit intergeneracional. Més que treballar “per a” es tracta de treballar “amb” les persones grans en la cerca del seu desenvolupament personal i col·lectiu integrades en l’esdevenir quotidià de la societat.

Més informació