Augmenta la necessitat de famílies col·laboradores per donar suport a altres famílies en la cura d’infants

Augmenta la necessitat de famílies col·laboradores per donar suport a altres famílies en la cura d’infants

04/06/2020 - 13:11

Serveis Socials. Durant les darreres setmanes, davant les conseqüències de la crisi de la covid-19, les demandes per conciliació han augmentat i la necessitat de més famílies col·laboradores també.

Durant les darreres setmanes, davant les conseqüències de la crisi de la covid-19, les demandes per conciliació han augmentat i la necessitat de més famílies col·laboradores també.

El Servei  de Famílies Col·laboradores de l’Ajuntament de Barcelona dona suport a  famílies que, de manera temporal, necessiten ajuda  per atendre els seus infants, oferint-los el contacte amb una família propera que durant aquest temps determinat les complementi en la cura dels seus fills i filles. Durant les darreres setmanes, davant les conseqüències de la crisi de la covid-19, les demandes per conciliació han augmentat i la necessitat de més famílies col·laboradores també.

El banc de famílies col·laboradores està format per persones i famílies molt diverses en edats i disponibilitats. Totes elles viuen a  Barcelona i a l’àrea metropolitana i ofereixen una part del seu temps –dies o hores, entre setmana o en caps de setmana– per donar suport a la cura d’infants. Aquesta relació  s’estableix sempre de forma  pactada i consensuada, tenint en compte la disponibilitat i demanda de les famílies.

Al llarg del 2019 es van realitzar 90 col·laboracions i es va comptar amb 78 famílies per donar un cop de mà.

Les professionals del servei faciliten l’encaix de la col·laboració i realitzen el seguiment  i acompanyament a les famílies o persones que ofereixen el seu temps. Si esteu interessats o interessades en ser famílies col·laboradores, poseu-vos en contacte amb el servei al correu electrònic sfc@bcn.cat i us informarem.

 

Més informació