A causa d'una incidència tècnica és possible que en alguns serveis es produeixin talls puntuals.

Disculpeu les molèsties que aquesta incidència us pugui ocasionar.

S’amplia la prova pilot del robot social per a la cura de les persones grans

S’amplia la prova pilot del robot social per a la cura de les persones grans

18/11/2021 - 08:25

Serveis socials. Durant tres anys es testarà un nou model de robot ARI amb prestacions més avançades a un centenar de llars.

En el marc de l’Smart City Expo World Congress s’ha presentat el nou model d’assistent robòtic intel·ligent (ARI) com a exemple d’innovació social aplicada per millorar la qualitat de vida de la gent gran. L’ARI II incorpora prestacions més avançades que el seu predecessor i és capaç de desplaçar-se per tota la casa amb una autonomia de 8 hores aproximadament. L’objectiu ara és ampliar la prova pilot perquè entre els anys 2022 i 2024 el robot es testi en un centenar de llars de persones grans més, durant un període de dos mesos a cadascuna.

A Barcelona hi viuen aproximadament unes 350.000 persones de més de 65 anys, 90.000 de les quals viuen soles. Diferents estudis fets fins ara constaten que el 90% d’aquestes persones grans volen viure a casa seva com més temps millor, abans que anar a una residència o anar a viure amb familiars.

El robot ARI complementa els serveis personals que la persona pugui estar rebent i incorpora elements d’intel·ligència artificial configurables segons les necessitats específiques de cada persona. I pot ajudar, entre altres coses, a detectar amb rapidesa situacions d’urgència sobrevinguda, com poden ser caigudes o accidents domèstics, a mantenir la pauta de la medicació o recordar visites mèdiques.

L’ARI II té una autonomia de 8 hores i pot desplaçar-se per tota la casa, fer un seguiment de la persona, detectar i esquivar obstacles, realitzar un reconeixement de la cara i la veu. I a més, té més capacitat d’interacció amb la persona usuària i pot integrar-se amb altres aplicacions.

Amb aquesta nova versió, la prova pilot s’ampliarà a unes cent llars durant els propers tres anys per consolidar-ne els resultats i explorar la possibilitat d’incorporar-lo a la cartera de serveis socials.

Més informació