19/03/2021 - 10:26
Feina. Els dies 24 i 26 de març, l'Assessoria laboral per a joves i la Xarxa Nacional d'Emancipació Juvenil et conviden a parlar i informar-te sobre drets i deures laborals i joves en dues noves trobades de "La joventut connectada".
Els propers dies, tindran lloc noves trobades virtuals englobades en “La joventut connectada”, fruit de la col·laboració de l’Assessoria laboral del Departament de Joventut (Ajuntament de Barcelona) i l’Àrea de treball de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil (Generalitat de Catalunya).
Amb els i les joves i el món laboral com a eix, assessores i especialistes en la temàtica conversaran en dues sessions que podràs seguir en obert des de casa a través del Twitter de Joventut i del Youtube dels serveis infoJOVE de Barcelona. Si tens preguntes a fer-los, podràs compartir-les a través del xat, sota l’enllaç de l’emissió.
Posteriorment, es recolliran, amb un llenguatge juvenil i proper, les dades més destacades en un extracte i en infografies que es compartiran als canals dels serveis infoJOVE de Barcelona (Twitter i Facebook), a l’Instagram de Joventut i al web barcelona.cat/joventut.
Dimecres 24 de març, a les 12 h
Dona jove i món laboral en l’era de la covid [▷]
- Quin ha estat l’impacte de la pandèmia en les dones? En aquesta trobada es visibilitzaran realitats diverses que viuen actualment les dones joves treballadores. Entre d’altres temàtiques, es tractarà la seva menor presència en el mercat laboral, la precarietat en el seus contractes, la falta de conciliació laboral, la bretxa salarial i més formes de discriminació a la feina…
- Durant la sessió es facilitaran recursos d’orientació i acompanyament que estan a l’abast de les dones joves per fer front a la situació.
- Amb la participació de Cristina Mahedero i Aida Escarré (tècniques d’Igualtat de l’Institut Català de les Dones), i Mar García Puig (de l’Àrea d’Igualtat d’Oportunitats de la Direcció General d’Igualtat).
Divendres 26 de març, a les 12 h
La precarietat laboral amb mirada de jove [▷]
- A què ens referim quan parlem de precarietat laboral? Analitzem alguns dels factors clau i estructurals que donen resposta a aquesta pregunta i reflexionem sobre com l’impacte econòmic de la covid-19 ha agreujat la situació ocupacional dels i les joves: generant atur, temporalitat, empitjorament de les condicions salarials i augment de les irregularitats laborals…
- Les expertes a càrrec de la trobada compartiran informació, recursos i consells per a joves que pateixen precarietat a la feina.
- Amb la participació de Mireia Crusells (advocada col·laboradora de la Clínica jurídica de dret al Dret, de la Universitat de Barcelona).
Enllaços relacionats