La covid no atura les oportunitats per fer voluntariat local i a l’estranger

25/02/2021 - 10:05

Voluntariat. Una dotzena d'entitats que treballen en programes de voluntariat al teu barri, a Catalunya i arreu del món, et mostren com pots sumar-te a la seva imprescindible i enriquidora tasca, també ara, en temps de pandèmia.

Una dotzena d'entitats que treballen en programes de voluntariat al teu barri, a Catalunya i arreu del món, et mostren com pots sumar-te a la seva imprescindible i enriquidora tasca, també ara, en temps de pandèmia.

Després de la bona acollida de la trobada “Com ens afecta el Brexit si volem estudiar o treballar al Regne Unit?”, l’Assessoria juvenil de Mobilitat internacional fa pinya amb els Punts infoJOVE de Barcelona i el teixit associatiu de la ciutat i de Catalunya per presentar noves propostes en el marc de “La joventut connectada”.

Com a resultat d’aquesta col·laboració, podràs seguir en directe un seguit de sessions virtuals on descobrir opcions viables per vincular-te a projectes de voluntariat local i a l’estranger.

Val a dir que la informació i les alternatives que es compartiran a les trobades tindran en compte la situació sanitària actual i les possibles restriccions de mobilitat que se’n deriven.

Dimarts 2 de març, a les 12 h
Què vol dir ser voluntària: del voluntariat local a l’internacional [▷]

 • Reflexionem sobre conceptes clau de voluntariat i el seu poder transformador: què és i què no és fer voluntariat, consells per valorar propostes de voluntariat, el “voluntourism”, quines possibilitats tenim d’implicar-nos socialment en el context actual de la covid-19…
 • Amb la participació de LaFede.cat (la qual acaba de rebatejar la seva seu amb l’inspirador nom d’Espai Arcadi Oliveres), el Servei Civil Internacional (SCI) de Catalunya i dues joves activistes que compartiran la seva experiència i com van prendre consciència de la importància del seu esforç.
 • Coorganitzada amb el Punt infoJOVE Ciutat Vella.

Dimarts 9 de març, a les 12 h
Fer un voluntariat de curta durada per Europa [▷]

 • Sempre havies somiat amb tenir una experiència internacional de curta durada i amb la covid-19 no saps si encara tens opcions de viure-la? Aquesta xerrada és per a tu!
 • Amb la participació de la COCAT (Coordinadora d’Organitzadors de Camps de Treball Internacionals de Catalunya), d’SCI de Catalunya i d’un jove que va participar en un camp de treball a Portugal l’estiu del 2020.
 • Coorganitzada amb el Punt infoJOVE Sarrià-Sant Gervasi.

Dilluns 15 de març, a les 18 h
Fes voluntariat a Ciutat Vella [▷]

 • Entitats de Ciutat Vella que ofereixen programes de voluntariat cerquen joves que vulguin implicar-se amb els seus barris! Suma’t a la seva indispensable i enriquidora tasca!
 • Amb la participació de joves voluntàries de la Fundació Bayt al-Thaqafa (que ofereix programes d’acollida, informació, orientació i assessorament a immigrants), l’Associació Educativa Integral Raval (que acompanya infants, adolescents i joves al llarg de tota l’escolarització obligatòria i post-obligatòria) i la Fundació de l’Esperança (que ofereix atenció directa a persones en situació de pobresa i exclusió).
 • Coorganitzada pels Punts infoJOVE Ciutat Vella i Paral·lel.

Dimarts 16 de març, a les 12 h
Fer un voluntariat de llarga durada per Europa [▷]

Dimarts 23 de març, a les 17.30 h
Fes voluntariat a Sarrià-Sant Gervasi i a Gràcia [▷]

 • T’agradaria col·laborar com a persona voluntària en un projecte local? Descobreix iniciatives solidàries, ben a prop teu!
 • Amb la participació, des del districte de Sarrià-Sant Gervasi, del Centre d’Acollida Assís (que treballa per millorar les condicions de vida de les persones sense llar) i de la Fundació Aspasim (que vetlla per les persones amb discapacitat intel·lectual greu). Des del districte de Gràcia es comptarà amb la col·laboració de Reperkutim (projecte cultural que, mitjançant la percussió afrobrasilera, treballa la gestió de la diversitat i la transformació personal i social) i del Rebost solidari de Gràcia (xarxa veïnal que busca garantir el dret a una alimentació adequada).
 • Coorganitzada pels Punts infoJOVE Sarrià-Sant Gervasi i Gràcia.

Dijous 8 d’abril, a les 17.30 h
Fes voluntariat a Nou Barris [▷]

 • La trobada introduirà als espectadors i espectadores joves als voluntariats de caire educatiu i social que poden fer a Nou Barris.
 • Entitats participants pendents de confirmar.
 • Organitzada pel Punt infoJOVE Nou Barris.

NOVA DATA: Dimecres 21 d’abril, a les 17.30h
Camps de Treball a Catalunya i altres comunitats autònomes [▷]

 • En aquesta sessió podràs informar-te del programa de Camps de Treball a Catalunya i a altres comunitats autònomes que organitza la Direcció General de Joventut per aquest estiu 2021: oferta de places, tipologia de camps, preinscripcions i adjudicacions, calendari…
 • Organitzada per l’Oficina Jove de Calàbria amb el suport de l’Agència Catalana de la Joventut (Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya).

COM POTS SEGUIR LES TROBADES?

Les activitats s’emetran, com sempre, en directe i en obert a través del Twitter de Joventut i del Youtube dels serveis infoJOVE de Barcelona.

Suma’t o subscriu-te ja aquests canals i no et perdis el directe que t’interessa!

Si vols fer arribar les teves preguntes als i les ponents, podràs fer-ho durant la pròpia activitat mitjançant aquestes xarxes socials i rebràs la resposta en directe quan es faci la cloenda de la sessió o, posteriorment, si et cal una atenció més perllongada.