Soc Blogger

Missatge d'error

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 618 of /var/www/apps/app0170/www/personesgrans/sites/default/settings.php).

Soc_blogger és un programa de periodisme ciutadà impulsat pel Departament de Promoció de la Gent Gran de la Direcció de Serveis d’Infància, Joventut i Gent Gran de l’Ajuntament de Barcelona.

En aquest programa la gent gran de Barcelona rep formació digital i periodística per tal d’impulsar els seus talents i habilitats com a periodistes i fotògrafs voluntaris de les xarxes socials municipals i del blog del web municipal de Gent Gran.

L’objectiu principal és reduir l’escletxa digital i formar els participants per a que participin de manera activa a la xarxa social més important actualment: Facebook.​Tanmateix, també aprendran tècniques periodístiques per a crear continguts interessants, explicar històries de la ciutat i oferir recursos útils per altres persones grans de la ciutat, ja que l’objectiu final del projecte és que sigui la gent gran de Barcelona qui creï mitjançant peces periodístiques contingut pel blog del Web de la Gent Gran i les xarxes socials municipals.

 

Contingut del programa

Nivell 1

En el nivell 1 aprendrem com funciona Facebook, Youtube i un blog d’una pàgina web. També aprendrem a com fer un notícia i com adaptar aquesta peça periodística a un post per a publicar i programar a Facebook.

Si vols descarregar-te el material clica aquí:

Nivell 1 PDF

Nivell 2

En el nivell 2 aprendrem a preparar i elaborar correctament una entrevista. Aprofundirem amb Facebook i practicarem la creació i la publicació d'un post de Facebook.

Si vols descarregar-te el material clica aquí:

Nivell 2 PDF

Nivell 3

En el nivell 3 aprendrem a cubrir un esdeveniment des d'un punt de vista periodístic i com fer-ne difusió a Facebook.

Si vols descarregar-te el material clica aquí:

Nivell 3 PDF

Nivell 4

En el nivell 4 aprendrem a elaborar una peça periodística on l’element comunicatiu principal és la imatge: el fotoreportatge. A més a més, aprendrem a convertir aquesta peça periodística en un post de Facebook per tal de fer-ne difusió a les xarxes.També aprendrem què és l’Instagram i quina és la seva utilitat.

Si vols descarregar-te el material clica aquí:

Nivell 4 PDF

Nivell 5

En el nivell 5 aprendrem a elaborar una peça periodística audiovisual. A més a més, aprendrem a convertir aquesta peça periodística en un post de Facebook per tal de fer-ne difusió a les xarxes. També ens endinsarem en el món de l’Instagram i de Youtube.

Si vols descarregar-te el material clica aquí:

Nivell 4 PDF

Notícies

L'Estratègia municipal contra la soledat es presenta al FiraGran

27/10/2021 - 18:37

Persones grans. El 22è Saló de la Gent Gran de Catalunya se centra en la bretxa digital de la gent gran i compta amb un estand dedicat als serveis i recursos municipals per pal·liar la soledat no volguda en aquest col·lectiu.