El CAGG participa en el procés per la construcció del Pacte de Ciutat pels Drets Humans

Missatge d'error

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 618 of /var/www/apps/app0170/www/personesgrans/sites/default/settings.php).

16/07/2024 - 10:05

CAGG. Barcelona duu a terme un procés per la construcció col·lectiva d'un pacte per a la salvaguarda dels drets humans, i hi convidar a participar diferents agents de la ciutat, com el CAGG, que va fer aportacions en les sessions que es van organitzar.

Fa uns mesos, amb motiu del 75è aniversari, el passat 10 de desembre, de la Declaració Universal dels Drets Humans, Barcelona iniciava el procés per a la construcció d’un pacte per a la salvaguarda dels drets humans per fer front als grans reptes de la ciutat, amb especial atenció a la justícia social i a la garantia democràtica.

En el procés de construcció col·lectiva d’aquest pacte es van celebrar quatre jornades de debat amb diferents agents de la ciutat al llarg del mes de maig. Membres del Consell Assessor de la Gent Gran van participar en aquestes jornades, que tenien l’objectiu de recollir les diferents opinions i de determinar les prioritats que s’havien d’abordar. Les sessions van girar entorn d’aquests quatre grans eixos: Mecanismes de garantia i promoció de drets, Drets emergents, Igualtat, no discriminació i interseccionalitat i Revisió de drets ja continguts a la carta.

Durant el mes de juny es va donar veu al conjunt de la ciutadania a partir de l’organització de sessions de debat en diferents districtes de la ciutat, així com a través de mitjans telemàtics amb la creació d’un espai per formular propostes i una enquesta a la plataforma Decidim Barcelona.

Es preveu que el Pacte de Ciutat pels Drets Humans s’aprovi el darrer trimestre del 2024 per poder-lo desplegar durant el 2025.